Belföld, Hírek

Egy éhes szolnoki férfi 10 forint visszajáró miatt esett neki karóval a pizzafutár autójának

Hétfő este egy 29 éves szolnoki férfi élő példával szolgált arra, milyen összefüggés van az éhség és a dühkitörések között.

 

 

 

 




pszichológusok már egy ideje egyébként is kutatják, hogyan befolyásolja az éhség a hangulatunkat. A kutatók szerint ahogy az éhség miatt a sejtek üzemanyagaként működő glükóz szintje a vérben túlságosan alacsony lesz, az agyunk ezt úgy dolgozza fel, mintha veszélyben lennénk. Glükóz nélkül ugyanis az agyunk működésképtelenné válik. Ráadásul ha a  vércukorszintünk alacsony lesz, a szervezetünk az agyunk pánikszerűen stresszhormonokat, adrenalint és  kortizolt kezd termelni, amitől tényleg agresszívabbak leszünk. Az angolban erre az állapotra alkották meg a hangry szót is.

Így amikor hétfőn 19 óra körül a családi házhoz kiérkező pizzafutár nem tudott 10 forintot visszaadni az éhes megrendelőnek, egyből szóváltás alakult ki köztük. Végül a pizzát megrendelő férfi az udvarról kihozott egy másfél méter hosszú farudat, és azzal ráütött az ételszállító autójának tetejére. Az incidensben személyi sérülés nem történt, de anyagi kár keletkezett.

 

 

 

 

 

A rendőrök a lakásán elfogták a garázdálkodót, majd előállították és gyanúsítottként kihallgatták. Vele szemben a helyi rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

Egyébként a gyorskaják nem a legjobban az éhség enyhítésére, mivel jellemzően nagyon felnyomják a vércukorszintet, ami aztán hamar visszazuhanhat, és megint éhesek leszünk. Ezét jobb, ha tápanyagban gazdag ételeket fogyasztunk, amik hosszabb távon képesek csillapítani az éhséget.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?