Érdekes, Igaz történetek

Annyi LSD-t vett be egy nő, hogy bele kellett volna halnia, ehelyett elmúlt a 20 éve tartó lábfájása

Egy másik túladagolónak a bipoláris személyiségzavara múlt el 13 évre.

 

 

 

 




Azt hitte, hogy kokain, ezért tévedésből a normál rekreációs adag 550-szeresét vette be tiszta, porított LSD-ből egy 46 éves nő, írja a CNN.

Ám ahelyett, hogy a masszív túladagolás az életébe került volna, különös mellékhatások jelentkeztek a nőnél.

Az első 12 órában black outja lett, ebben az időszakban sokszor hányt. A következő 12 órában viszont sokkal jobban lett, miközben egy székben ült csendben, és a hányás is alább hagyott. A szer hatása még újabb 10 óra múlva sem múlt el, ekkor azonban a több mint 20 éve a Lyme-kórból visszamaradt krónikus lábfájása egycsapásra elmúlt.

Öt napig elhagyta a morfiumot is, csökkentette a megszokott fájdalomcsillapító adagját, végül mikrodózisú LSD-t szedett a fájdalmak enyhítésére. Két évvel később pedig teljesen elmúlt az évtizedekig tartó lábfájás.

Nemcsak a 46 éves nő esetében tapasztalták szakemberek az LSD szokatlan mellékhatásait. A cikk alapjául szolgáló tanulmányban szó esik egy 15 éves lányról, aki egy buliban tévedésből szintén túladagolta magát.

 

 

 

A bipoláris személyiségzavarral küzdő lány az első hét órában rohamot kapott. Mire kiért a mentő, teljesen elmúltak a tünetei, ennek ellenére kórházba szállították. A látogatásra érkező apjának azt mondta, hogy úgy érzi,

elmúlt a korábban sok problémát okozó személyiségzavara. A fiatal lány ezután 13 évig tünetmentes maradt, és csak a szülés utáni depresszióval tért vissza részben a bipoláris személyiségzavar.

A két eset is megerősíti a szakemberek feltételezését, hogy az LSD kontrollált körülmények között kezelheti többek között a szorongást, a depressziót, a függőségeket vagy a poszttraumás stressz szindrómát is.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?