Belföld, Érdekes

Titkos alagútra bukkantak a Margit-szigeten – Videó

Szívszaggató látványt nyújt a Margit-szigeten a visszahúzódott Duna.

 

 

 

A forrósággal párosult, hosszú aszályos időszakok mindig is a legnagyobb időjárási fenyegetést jelentették az egész társadalomra nézve. Nem kivétel ez alól a 2022-es rendkívül aszályos, hőhullámokkal járó időszak sem. A jelenlegi helyzet drámainak mondható: az aszály miatt sorra száradnak ki vizeink.

Fotó: Ripost

Már teljesen kiszáradt a 23 kilométeres Aranyhegyi-patak és a Merzse-mocsár is. A Velencei-tó a valaha mért legalacsonyabb vízszinten áll, és sajnos a Duna is negatív rekordokat produkál. 

A Ripost újságírója nemrég a Margit-szigeten járt, ahol rátalált a drámaian lecsökkent vízszint miatt felbukkanó, egy eddig víz alatt lévő alagútra. A nem mindennapi szívszorító látvány egyébként sokakat odavonz. Balázs is csak azért tért haza szülővárosába, hogy saját szemével lássa a változást. 

„Le akartunk jönni ide, hogy megnézzük mennyire kevés a víz itt a Dunában és hát döbbenetes. Éppen meséltem a feleségemnek, hogy ez az átjáró, ami itt van mögöttünk az még sose látszott szerintem” – nyilatkozta Balázs.

forrás: ripost.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?