Belföld, Hírek

Épp a katalizátort lopta ki az autóból, mikor az ráesett – A tulajtól kért segítséget a tolvaj

Maga a tulajdonos segített annak a férfinak, aki megpróbálta az egyik drága alkatrészt kilopni az autójából. Az ügyetlen bűnözőre ugyanis ráesett a kocsi, és üvöltözni kezdett – adta hírül az origo.

 

 

 

 

 
A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-Irányítási Központjába 2020. február 26-án 0 óra 14 perckor érkezett bejelentés egy jármű tulajdonosától, hogy Budapest 20. kerületében, a Helsinki úton a kocsija alatt fekszik egy férfi és segítségért kiabál. A járőrök perceken belül a helyszínre érkeztek és látták, hogy a bejelentő autója alá egy férfi beszorult, közben segítségért kiabált.

Az intézkedő rendőrök a katasztrófavédelem munkatársainak segítségével megemelték az autót és kihúzták alóla a tolvajt, akit sérülései miatt kórházba szállítottak.

A rendőrök az autó mellett megtalálták a bűncselekmény elkövetéséhez használt eszközöket is.

Segítség, húzzál ki innen! Beszorultam a kocsi alá! 

H. Roland, a tulajdonos hajnalban arra ébredt párjával, hogy a kutyájuk nagyon ugat. Felkelt és kinézett az ablakon, de nem látott semmi különöset. Amikor vissza akart feküdni, kiabálásra lett figyelmes. Újra kinézett az ablakon, és a ház előtt parkoló autója előtt észrevett három nagyobb zsákot, akkor már tisztán hallotta, ahogy valaki ordít.

Segítség, húzzál ki innen! Beszorultam a kocsi alá!  – üvöltötte egy férfi.

Még mindig nem látott senkit, de hallotta, hogy az autója irányából jönnek a kiáltások.

“Kimentem és megláttam, hogy az autóm alól kilóg két láb” – mondta el a férfi az Origónak.

 

 

 

 

 

 

Ezután visszament a telefonjáért, hogy világítani tudjon, és odament az autóhoz.
Akkor látta meg, hogy a férfi azért szorult be a kocsija alá, mert a homokos-füves talajon használt emelő előbb süllyedni kezdett, majd teljesen eldőlt. Ekkor már tudta Roland, hogy a férfi a katalizátorát akarta kilopni az autóból, amik ezeknél a típusoknál még használtan is sokat érnek, a bennük lévő értékes platina miatt, körülbelül 150 ezer forintot.

 

 

 

A tolvajjal a következő beszélgetés zajlott le:

  • Segíts, beestem az autó alá! 
  • Emelővel együtt estél be alá? Majd a rendőrök kiszednek! 

Ezután már nem nagyon kommunikáltak, a férfi nehéz légzésre panaszkodott, ami nem csoda egy másfél tonnás autó súlya alatt.

A férfi elmondta azt is, hogy a rendőrök nagyon hamar kiértek és hívták a tűzoltókat, akik figyelmeztették őket, hogy semmiképp ne nyúljanak az autóhoz, ne próbálják megemelni, ilyen helyzetekben nem tudni, hogy milyen sérülés történt, és a mozdítástól tovább romolhat az állapota.

 

 

 

 

forrásVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?