Érdekes

Aki minden nap megiszik egy sört, az tovább él

Egy tanulmány arra jutott, hogy azoknál, akik minden nap söröznek, komolyan megnő annak esélye, hogy megéljék a 90. életévüket. A Maastrichti Egyetem kutatói arra jutottak, hogy azok a férfiak, akik minden egyes napon megisznak fél pint, azaz nem egészen két és fél deci sört, 80%-kal nagyobb eséllyel élik meg a kilencedik X-et, mint azok, akik teljesen absztinensek.

 

 

 

A nőknek is jót tesz a dolog, a visszafogott alkoholfogyasztás egyharmaddal növeli az esélyét a kilencvenedik életév megélésének. A kutatásban 5500 ember alkoholfogyasztási szokásait vizsgálták húsz éves időtartamban.

Az elemzésünk szignifikánsan pozitív kapcsolatot talált az alkohol és a hosszú élet között férfiaknál és nőknél is.

– nyilatkozta a kutatást vezető Prof. Dr. Piet van den Brandt. A kutatócsoport abból a hipotézisből indult ki, hogy az alkoholfogyasztás, ha mértékkel történik, akkor jó hatással van a szívre, míg nagy mennyiségben ártalmas. Ugyanakkor fontosnak tartják hangsúlyozni, hogy semmiképp sem cél, hogy a kutatással alkoholfogyasztásra buzdítsanak. Már csak azért sem érdemes ilyen tanulmányok eredményeiből kiindulni, mert míg ez a szív védlmét köti az alkoholhoz, más kutatások azt találták, hogy már heti egy pohár alkohol is növeli a rák kockázatát.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?