Belföld, Hírek

11 megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést a szél miatt péntekre

Hétvégén is erős szél várható, de az idő egyre jobban melegszik, vasárnap már 16 fok is lehet.

 

 

 

 




Pénteken még egy hidegfront hatására sokfelé lesz viharos szél, de aztán melegszik az idő a hét végén – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Pénteken a nap első felében jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég délnyugaton néhol, másutt többfelé esővel, az északkeleti vidékeken havas eső, hó is valószínű. Délután a csapadék egyre inkább a keleti megyékre koncentrálódik, és előbb a Dunántúlon, estétől a középső, majd a keleti tájakon is csökken a felhőzet, a legtöbb helyen kiderül az ég. Emellett a szél sokfelé megerősödik, főleg az északi és középső részeken viharossá fokozódik.

A szél veszélye miatt pénteken Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Tolna, Vas és Veszprém megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

 

 

 

A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 3 fok között alakul, a Dunántúlon lesz az enyhébb idő. A legmagasabb hőmérséklet az ország északkeleti harmadán 2 és 6, másutt többnyire 7 és 12 fok között valószínű.

Szombaton napsütésre kell készülni, csapadék nem várható. A szél megélénkül, kis területen meg is erősödik. A minimumhőmérséklet mínusz 6 és 0, a maximumhőmérséklet 7-13 fok között alakul, nyugaton lesz a melegebb, északkeleten a hűvösebb.

Vasárnap többnyire erősen felhős, vagy borult idő várható. Délnyugaton estig nem valószínű csapadék, onnan észak, északkelet felé haladva ugyanakkor fokozatosan növekszik az eső, záporeső esélye. A szél többfelé erős, néhol viharos lesz. A leghidegebb órákban 1-7 fok lesz. Napközben 10-16 fokig melegszik az idő.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?