Belföld, Hírek

A Fidesz-szavazók 40 százalékának tetszik, amit Karácsony Gergelyék csinálnak Budapesten

Az ellenzéki szavazók több, mint 50 százaléka szintén elégedett, ugyanakkor gyorsabb eredményeket vártak.

 

 

 

 


Népszava megbízásából készített felmérést a Publicus Intézet, melyből kiderül, hogy a megkérdezettek 43 százaléka elégedett azzal, ami Karácsony Gergely hivatalba lépése óta Budapesten történik. De az eredmények alapján a Fidesz-szavazók 40 százalékának tetszik az, ami a fővárosban zajlik.

Ugyanakkor az is kiderült, hogy az ellenzéki szavazók kicsivel 50 százalék fölötti elégedettséget mutatnak, a Népszava szerint az érezhető, hogy ők gyorsabb eredményekben reménykedtek.

„Ezzel együtt a decemberi hasonló mérés eredményeihez képest ugrásszerűen megnőtt azok aránya, akik határozottan sikeresnek vagy éppen kudarcosnak látják a főpolgármester tevékenységét” – írja a lap.

 

 

2019 decemberében ugyanis 40 százalék gondolta úgy, hogy az új főpolgármester eredményesen képviseli a budapestieket a kormánnyal szemben, mostanra viszont ez az arány 45 százalékra nőtt. Ugyanakkor 32 százalékról 38-ra nőt azoknak a száma is, akik szerint nem lesz elég súlya Karácsony Gergelynek a kormánnyal szemben.

A felmérésből az is kiderült, hogy a válaszadók több mint fele úgy gondolja, a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) létrehozása épp azt a célt szolgálja, hogy gyengítse a fővárosi önkormányzat szerepét a fejlesztéseknél. Ezt a a fideszes szavazók 45 százaléka is így gondolja.

A közvélemény-kutatás során arra Karácsony Gergely M1-en adott interjújára is kitértek. Kiderült, hogy az interjút a megkérdezettek 30 százaléka megnézte, 17 százaléka belenézett és 16 százaléka pedig hallott róla. 70 százalékuk pedig felháborítónak tartja a beszélgetést.

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?