Életmód, Érdekes

5 autós trükk, amely egy nap megmenthet egy nagy bajtól

Összeállításunk többek között a hirtelen jött defektre és a kesztyűtartó lehűtésére is megoldást nyújthat.

 

 

 

1. A kesztyűtartó, mint hűtő.

A modern autók többségében van egy tök jó kesztyűtartó-megoldás: egy szellőzőt megnyitva beléjük engedhető a légkondicionáló hideg levegője. Húst fagyasztani nyilván nem lehet benne, de arra épp jó, hogy lehűtsön pár üdítőt vagy szendvicset.

Arról viszont megoszlanak a vélemények, hogy valójában mennyire is hasznos ez a minihűtő: egyesek szerint teljesen felesleges, míg mások kényelmes extraként tekintenek rá. Vannak, akik még direkt erre a célra gyártott csövet is beszereltetnek, hogy hűtőt varázsoljanak a kesztyűtartójukból.

2. Teleszkópos kerékkulcs.

Kerékcseréhez a jobb oldalon lévő eszköz a legjobb célszerszám. A kulcs könnyedén meghosszabbítható egy sima fémcsővel: ezzel a megoldással nagyobb erőt lehet leadni a csavarokra, így azok könnyebben kilazulnak.

3. Defekt esetén jól jöhet egy csavar.

Sok sofőrnek lehet ismerős a helyzet, amikor egy autóstársuk figyelmezteti őket, hogy ereszt a kerék. A csomagtartójában viszont nem mindenki tart gumijavító szettet, így leggyakrabban az azonnali kerékcsere az egyetlen megoldás.

Viszont ha van kéznél egy csavar, amit a lyukba tömhetünk, a gumi jó esetben legalább addig ki fog tartani, amíg elgurulunk a szerelőhöz. Viszont érdemes leszögezni: ez csupán szükségmegoldás, minél előbb kérjük a szakember segítségét!

4. Csavarhúzó az olajfeltöltéshez.

Ha félsz attól, hogy utántöltés közben kifröccsen az olaj, használj csavarhúzót. Ugyanazon az elven működik, mint a koktélkészítéskor használt kanál, csak itt még egyszerűbb a helyzet, a csavarhúzót ugyanis sokkal könnyebb megtisztítani.

5. KÉSZÍTSÜNK VÍZ ÉS FAGYÁSGÁTLÓ OLDATOT.

A meleg évszakban sokan pénzt akarnak megtakarítani, ezért a szélvédő mosásánál normál vizet használnak fagyásgátló szer helyett. De tudni kell, hogy amikor a hideg jön, az autóban lévő tartály deformálódhat, vagy akár repedezhet.

Egyes autósok fagyásgátló szert alkalmaznak, ha a hőmérséklet éjszaka nulla alá kerül. A nap folyamán, amikor a hőmérséklet null felett van, a folyadéknak kezd szaga lenni. Annak érdekében, hogy ne menjen tönkre a tartály, ez lehet a megoldás:

– 2 liter fagyálló össze kell keverni 1 liter desztillált vízzel.

Így elég fagyálló lesz, és nem károsítja a tartályt.

 

 

 

 

 

 

 

BÓNUSZ: ÚJ DOLOG, AMIT A TOLVAJOK CSINÁLNAK AZ ÚTON

Amint azt valószínűleg észrevetted, a fenti fotó nem mutat csavart vagy szeget, hanem csövet. Ha a gumiabroncs egy csavarral van átfúrta, akkor a lyuk zárt lenne, és hosszú idő alatt eresztene le e a gumiabroncs, és ezért van benne a cső.

Hogyan és mikor: a tolvajok csinálják éjjel, amikor nagyon kis forgalom van az úton. Göröngyös helyeket választanak ki, ahol egy speciális fémcsővel ellátott eszközt helyeznek el, és egy rejtekhelyen várnak. Amikor egy autó a helyszínen ráhajt az eszközre, a rablók elindulnak az autó felé, amíg a vezető megáll, hogy ellenőrizze a gumiabroncsokat.

Mi történik ezután: A vezető látja a lyukas gumiabroncsot, elkezdi kicserélni a kereket a pótkerékre. Miközben a sofőr ezt teszi, a rablók mindent ellopnak az autó belsejéből. Ki zárja le az autót egy elhagyatott úton, amikor mellette van?

Néha a rablók segítséget nyújtanak. Ezt azért teszik, hogy elterelje a figyelmed, míg valaki más lop. Légy óvatos!]

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?