Érdekes

Így nézne ki a tökéletes nő és férfi a mesterséges intelligencia szerint

Szinte minden sztereotípiát megerősített a szoftver: szőkék, bronzbarnák, izmosak és borostásak előnyben.

 

 

 

A mesterséges intelligencia szerint a férfiak valóban a szőkéket, míg a nők leginkább a magas, sötét tónusú és jóképű urakat kedvelik leginkább, írja a Daily Mail. Ez derült ki a Bulimia Project kísérletéből, amikor arra kérték a szoftvert, hogy tervezze meg a tökéletes női és férfi testet. Az étkezési zavarokkal foglalkozó csoport úgy állította be a mesterséges intelligenciát, hogy a közösségi médiában leginkább figyelemfelkeltő fotókat vegye alapul a tervezéshez.

A végeredmény alapján a férfiak számára a legkívánatosabb hölgyek hajszíne szőke, a bőrük bronzbarna, szemük ugyancsak barna, alakjuk pedig karcsú. A nők szerint az ideális férfi szintén napbarnított, a szemei barnák, határozott arccsontjai vannak, arcszőrzete van és izmos.

Feltűnő volt, hogy az eredmények során, hogy a szoftverek a ma már elavultnak számító szépségideálokhoz ragaszkodott, ezért is volt kevés színesbőrű javaslata a tökéletes nőre és férfira. A teszt során a Dall-E 2-t, a Stable Diffusiont és a Midjourney-t is kipróbálták a Bulimia Project képviselői.

A kísérlet módszertana egyszerű volt: a szoftverek átfésülték a közösségi oldalakat a legtöbb reakciót kiváltó fotók után kutatva. Ugyanakkor a Bulimia Project megjegyezte, hogy az Instagram-és Snapchat-szűrők világában bárki könnyen el tudja érni az általa ideálisnak vélt külsőt. Ugyanakkor ennél sokkal egészségesebb lehet hosszútávon, ha a realitásokat figyelembe véve alkotunk képet magunkról.

A Daily Mail a kutatás eredményeit figyelembe véve arra kérte az egyik képalkotó mesterséges intelligenciát, hogy a legfontosabb paraméterek mentén tervezze meg a tökéletes nőt és férfit. A szoftver szerint ezek alapján így nézhetne ki az álomnő és az álompasi:

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?