Belföld, Hírek

Másodfokú riasztás! Mindenki készüljön fel, brutális erejű szélvihar csap le az egész országra

Brutálisan megerősödik a szél az elkövetkezendő napokban!

 

 

 




 

A jelek szerint napos, csapadékmentes vasárnapnak nézünk elébe, mindössze egyedül a szél miatt van okunk aggódni – amiatt viszont nagyon. A déli, délnyugati szél egyre nagyobb területen élénkül meg, a Dél-Dunántúlon már erős széllökések is lehetnek, sőt, késő estétől a Dunántúlon viharossá is fokozódhat. A hőmérséklet kora délután 5 és 14 fok között várható, délnyugaton lesz melegebb. Késő estére -2 és +7 fok közé hűl le a levegő.

Miközben az éjszaka folyamán nyugat felől megnövekszik a felhőzet, hétfőn sem csillapodik majd a szél: érdemben borongós napra számíthatunk, csak késő délután északnyugat felől kezd el határozottan csökkenni a felhőzet, több helyen várható eső, zápor. A szél azonban még a vasárnap tapasztalthoz képest is tovább erősödik, az ország jelentős részén viharos erejű lehet, a Köpönyeg előrejelzése szerint a Dunántúlon pedig akár 100 km/h-t meghaladó széllökések is lehetnek! A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 17 fok között várható.





Másodfokú vészjelzés van érvényben hétfőre - sőt, még keddre is /Forrás: Met.hu

Kedden a reggeli órákra ismét megnövekszik a felhőzet, ezért a nap első felében többfelé számíthatunk esőre, záporra. Az északnyugati szelet nagy területen viharos, erősen viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között valószínű.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?