Belföld, Hírek

Vasárnap még akár 18 fok is lehet, pár nappal később már havazhat is

Nem sokáig tart ki a korán jött tavasz.

 

 

 

 




Vasárnap reggel, délelőtt még általában napos idő várható, majd késő délelőttől nyugat felől ismét erősen megnövekszik a felhőzet – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. Délutántól főként az ország északi felén, estétől már keleten is több helyen kell kisebb esőre, záporra számítani. A nyugati szelet többfelé erős, a Dunától keletre viharos széllökések is kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 9 fok között alakul, az Északi-középhegység északi oldalán és a Nyugat-Dunántúlon lesz hidegebb.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 18 fok között valószínű.

Hétfőn többnyire erősen felhős lesz az ég, és több helyen várható eső, zápor. A nyugati, északnyugati szél időnként megerősödik, egy-egy viharos széllökés is előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4, 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7, 13 fok között alakul.

Kedden többnyire erősen felhős lesz az ég.

Több helyen várható eső, késő délutántól havas eső, hózápor is.

A délnyugati szél északnyugatira fordul, és nagy területen viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3, 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5, 13 fok között alakul, de néhol már napközben csökkenni fog a hőmérséklet.

 

 




 

 

Szerdán felhőátvonulások lesznek, eleinte több, majd kevesebb felhővel, szórványosan alakul ki zápor, hózápor. Sokfelé erős vagy viharos lesz az északi, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2, +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1, 7 fok között alakul.

Csütörtökön eleinte kevés lesz a felhő, majd északnyugat felől megnövekszik a felhőzet.

Helyenként havazás, hózápor lehet.

Az északnyugati, nyugati szél többfelé erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0, +5 fok között alakul.

Pénteken a gyakran változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütés várható, néhol zápor, hózápor előfordulhat. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2, -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2, 8 fok között alakul.

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?