Celeb / Híresség

Összeomlott a showman: letöltendő börtön várhat Győzikére

Budapest — Költségvetési csalás miatt letöltendő börtönbüntetést kért az ügyészség Gáspár Győzőre (46)!

 

 

 

 




 

A showman értetlenül áll a vád előtt, amely szerint korábban nem fizetett be az adóhivatalnak 35,5 millió forintot. Ügyvédjével együtt harcba száll az igazáért, s inkább megtérítené a tetemes összeget.

– Ügyfelem korábban, amikor televíziós csatornákkal dolgozott, egy menedzsmentcégen keresztül szerződött, az állította ki a számlákat az olyan költségekről, mint például az utazás vagy a kellékek vásárlása. A menedzsment egy családi vállalkozás volt, amelynek Győző apósa az ügyvezetője – magyarázta lapunknak Gáspár Győző ügyvédje, dr. Erdei Zoltán.

– Az ügyészség abban látja a problémát, hogy ezek a számlák nem az ügyfelem nevére szólnak, mert a családi cég számlázott. Ez nem törvénybe ütköző, mégis majdnem 36 millió forintot próbálnak rajta behajtani, ami véleményünk szerint szintén nem állja meg a helyét, mert amennyiben valóban van hiány, az nem lehet több 10-12 millió forintnál, amit ügyfelem be is fizetne a tárgyalás előtt. Ez nem volt elég, letöltendő börtönbüntetést is indítványozott az ügyész, ami elfogadhatatlan!

Megkeresésünkre a Balassagyarmati Járási Ügyészség megerősítette: költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat egy nógrádmegyeri férfi és társai ellen, mert körülbelül 35 millió forint adóhiányt okoztak. A nógrádmegyeri vádlottal szemben az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta. Lapunk úgy tudja, az ügyészség azt is kikötötte, hogy Győző legkorábban a büntetés kétharmadának letöltése után szabadulhasson, valamint hogy a bíróság rendelje el a 2013-ban adócsalás miatt kiszabott 1 év 8 hónapos büntetés letöltését is. Ennek végrehajtását akkor 3 évre felfüggesztették, ám a vád szerint a jelenleg vizsgált bűncselekményt ez idő alatt követte el, így az ügyészség indítványozta annak végrehajtását is.

Ráadásul Győzőnek nem ez az egyetlen folyamatban lévő ügye: mint azt korábban megírtuk, jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt is vádat emeltek ellene. Ott közel 20 millió forint hiányt állapított meg a hatóság. A vád szerint Győző nem fizetett adót a lízingelt luxusautók után. Bár a Romantic frontembere befizette a hiányt, mégis bíróság elé kell állnia, és pénzbírságra is számíthat.

 

 

 

 

– Ezt a két ügyet egyesítenie kell a bíróságnak és együtt tárgyalni. Az előkészítő ülés vélhetően tavasszal lesz, ám mivel ügyfelem nem akar alkut kötni, és nem ismeri el a bűnösségét, így tárgyalás lesz, amely a nyáron kezdődhet. Az ügynek jövőre lehet vége, annál előbb nem – gondolkodott el az ügyvéd.

Gáspár Győző és családja teljesen összetört, szerettei aggódnak, meddig bírja a zenész a bírósági procedúrát.

– 2017 óta tart a kálváriánk, nem tudunk ettől szabadulni. Olyan ez az egész, mintha valakinek szúrnánk a szemét, ezért tönkre akarna minket tenni – mondta Győző, akiért a lányai is aggódnak.

– Apa sokszor rosszkedvű, látszik rajta, hogy sokat idegeskedik, aggódik és fél – mondta a showman fiatalabb lánya, Virág (18). – Attól féltjük, hogy felemészti őt az egész ügy, pedig bírnia kell még a harcot.

A sikkasztási ügye megszűnt

Két évig nyomoztak Gáspár Győző ellen különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás miatt, ám tavaly nyáron megszüntették az ügyet, ugyanis a hatóság nem tudta megállapítani a bűncselekmény elkövetését. Tavaly nyáron, amikor a határozat megszületett, Győző azt hitte, vége van a megpróbáltatásoknak, ám úgy tűnik, egyhamar nem tudja lezárni a múltat.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?