Állat

Életmentő vombatok: rengeteg kisebb állatot bújtatnak a tűz elől az üregeikben Ausztráliában

A szakértők szerint nem szokványos a viselkedés, amit a többi állat iránt tanúsítanak.

 

 

 

 

 




WildAware Facebook oldal szerint a vombatok tőlük szokatlan viselkedést mutatnak az Ausztráliában tomboló tűzvészek idején, amivel számtalan kisebb állat életét mentették meg a lángok pusztításától.

A vombatok általában a föld alatt töltik idejük nagy részét, amihez hosszú, tekervényes üregeket ásnak, hogy azokban bújjanak meg a ragadozók elől.

Ezeket a járatokat osztották most meg kisebb testű bajtársaikkal, akik a pusztító tűzvész elől próbáltak menedéket keresni.

A jelentések arról is beszámolnak, hogy odúik megosztásán túl egyenesen terelői viselkedésformákat mutattak, ami egyáltalán nem jellemző a faj sajátosságaira.

 

 

 

 

Rajtuk kívül az egész emberiség is összefogott, hogy valamilyen formában segítsenek a bajbajutott ausztrál állatokon, és rengeteg adománnyal, vagy emberi erőfeszítéssel támogatták az állatmentést.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a néhai krokodilvadász, Steve Irwin felesége és gyerekei is aktívan részt vesznek a bajbajutott állatok mentésében. Az általuk vezetett Australia Zoo Wildlife Hospitalban egyébként egy elárvult kacsacsőrű emlős lett a 90 000. „páciens”, tudatta Robert Irwin az Instagram oldalán.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?