Celeb / Híresség

„Mi van, vén f.sz, hát te még élsz?” – Pisztollyal fenyegette az Edda frontemberét Jimmy

A közös dáridózás mindhármuknak szépen hozott a konyhára.

 

 

 

 




 

A Dáridó 1997 szilveszterén tűnt fel a TV2 képernyőjén, nem terveztek folytatást, de hatalmas sikere volt, ezért 1998 májusától már önálló műsorként jelentkezett, nézettségi rekordokat döntve. A házigazda Lagzi Lajcsi turnét is szervezett, Zámbó Jimmyt és az Edda frontemberét, Pataky Attilát kérte fel társnak – így állt össze a Három Királyok.

 Sosem felejtem el, amikor egy koncertszervező megkeresett minket, hogy álljunk össze és járjuk hárman az országot. Jimmynek sok kívánsága volt, ami megdobta a büdzsét, ráadásul mindhárman jó nagy gázsit kaptunk, ezért azt gondoltuk, háromnál több bulit úgysem csinálunk meg, de végül százhússzor léptünk fel, telt házas koncerteket adtunk – mesélte büszkén Lajcsi, aki szerint a színfalak mögött azért nem minden zajlott békésen.

A két dudás, Pataky Attila és Jimmy között egyre több konfliktus támadt.

– Mindkettő nagyon erős akaratú, öntörvényű ember volt, minden apróságon egymásnak tudtak feszülni – állította a zenész.

Lajcsi a Dáridó és ami mögötte van című könyvben mesél diplomáciai képességeiről, ami a bennfentesek szerint életet mentett a Pataky számára kiemelten fontos miskolci koncertjükön. Lajcsi és Attila betért az úton egy vendéglőbe, ahová befutott Jimmy, és számonkérte, hogy őt miért nem hívták enni.

 

 

 

 

 

 

 

Szó szót követett, Attila a végén odavágta neki, hogy aztán nehogy beégesse őt a miskolciak előtt. Jimmy ettől persze felhúzta magát, s mivel még egy-két whiskyvel is hergelte magát, egyre kötözködőbb lett. A dolog később odáig fajult, hogy Jimmy bement Attila öltözőjébe, s megkérdezte tőle: „Mi van, vén f.sz, hát te még élsz? Végül Lajcsi nyugtatta le a kedélyeket, így elmaradt a nagyobb balhé, ami durván is elsülhetett volna, mert Zámbó fegyvert fogott Patakyra.

– Akkoriban Jimmy fegyverrel járt. Nem tudom, mi lett volna, ha eldördül egy lövés. Pont Miskolcom, a szülővárosomban nem akartam balhét, ezért kitértem a konfliktus elől – mondta korábban a Blikknek Pataky Attila, aki ma már csak a szépre emlékezik.

– A közönség rajongása még minket is meglepett, pedig hozzászoktunk a sikerekhez. Jimmy hatalmas tehetség volt, legenda lett, és a legendákat a dalaik túlélik…

Kiborította a bűvészt

Jimmyvel nem volt könnyű a munka, képtelen volt elviselni, ha valami nem úgy történt, ahogy ő akarta.

– Egy felvételen Ungár Anikó elővarázsolta őt a dobozából, de legalább ötször meg kellett ismételni, mert amikor kibújt, nem úgy állt a haja, ahogy neki tetszett. Ennek ellenére remek ember volt, vérbeli profi, akire mindig lehetett számítani. Szerette a rajongóit, felkészült és figyelmes volt – értékelt Lajcsi.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?