Belföld

Hiába kért rendőri védelmet a brutálisan összevert miskolci nő

Helyette pszichológust és jogi segítséget ajánlott fel neki a minisztérium. Bernadett nem érti, miért kell hatgyerekes anyukaként rettegésben töltenie a karácsonyt.

 

 

 

 

 




Továbbra sem zárult le megnyugtató módon a Bujákon brutálisan összevert miskolci hatgyerekes édesanya ügye. Hiába kért rendőri védelmet, az Igazságügyi Minisztérium pszichológust és jogi segítséget ajánlott fel a nőnek – írta meg a 168 Óra.

A nő Varga Judit igazságügyi miniszterhez fordult levélben, ebben azt kérte, hogy a győri gyermekgyilkosság ügyhöz hasonlóan az ő ügyében is rendeljenek el azonnali vizsgálatot. A megkeresésre Gellén Márton helyettes államtitkár válaszolt:

„Tájékoztatom, hogy a levelében jelzett, többnyire a büntetőeljárás során tett intézkedések, illetve a szükséges intézkedések elmaradásának kivizsgálása folyamatban van, annak eredményéről haladéktalanul értesítjük Önt. (…) Meglátásom szerint jelen helyzetben az Ön számára az egyik legfontosabb segítség az érdekérvényesítés szolgáltatás lehet” – írta.

Erre reagálva Bernadett újra levelet írt a miniszternek, melyben arra szeretett volna választ kapni:

„Meddig kell várnom az eredményre? Miért kell nekem hatgyermekes édesanyaként rettegésben töltenem a karácsonyt? Mit jelent az, hogy haladéktalanul értesítenek az eredményről? (…) Nem érzelmi segítségre és pszichológusra, valamint jogi tanácsadásra van szükségem, hanem arra, hogy az illetékes rendőrhatóság az ellenem elkövetett bűncselekményt azonnal és megfelelő súlyú bűncselekményként minősítse”.

 

 

 

 

 

Az asszony a lapnak elmondta, hogy bár van távoltartási végzés a férfival szemben, ő mégis egy karácsonyi üdvözletet küldött az egyik gyereknek:

„Ebben a helyzetben egy ilyen üzenetet küld a 12 éves lányomnak? Egy bocsánatkérés sem hangzott még el a szájából. Ki akar tőle bármilyen üzenetet kapni? Ebben a felállásban ez nem egy őszinte kívánság, sokkal inkább egy cinikus, gúnyos üzenet, ami jelen esetben zaklatásnak minősül” – mondta el az asszony.

A súlyos sérülések után még mindig nem jött helyre a nő, több beavatkozás is vár a rá jövőre:

„Még számtalan olyan műtét vár rám, amit az OEP nem támogat, de fájdalommal jár” – állítja.

A támadója a volt barátja, a sárospataki K. István, a férfit az ügy után elbocsátották munkahelyéről, és jelenleg szabadlábon van. A nő szerint a Pásztói Rendőrkapitányság nyomozója hibázott, mikor súlyos testi sértésként kezelte a bűncselekményt, pedig legalább életveszélyt okozó testi sértésként kellett volna minősíteni a bántalmazást, mert akkor K. Istvánt nem engedték volna szabadlábra.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?