Belföld, Hírek

Öngyilkosságot kísérelt meg a börtönben Portik Tamás

A Prisztás-gyilkosság miatt elítélt férfi kétszer is végezni akart magával, de az őrök megmentették az életét.

 

 

 

 




Öngyilkos akart lenni a börtönben Portik Tamás – értesült a Blikk.

Információik szerint a férfi két egymást követő napon is megpróbált végezni magával. Először az ereit akarta felvágni, másnap pedig az orvosi ellátáskor kapott varratokat tépte le a kezéről. A fegyőrök mindkét alkalommal észlelték a bajt, még időben rátörték a zárkaajtót.

Portik Tamás ügyvédje, dr. Bolyai János nem cáfolta a lap értesülésért, ügyfele kérésére viszont nem akart többet mondani erről.

Portik Tamást több emberöléssel kapcsolatban is megvádolták. Az 1996-os ügetői emberölési kísérlet ügyében 2018 augusztusában emeltek vádat ellene felbujtóként, előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés kísérlete miatt. Az ügyészség szerint Portik 1996 novemberének elején rávett egy másik férfit arra, hogy végezzen egy hajtóval, akire 1996. november 13-án este az ügetőn négy lövést adtak le és három golyó el is találta. Az életét csak a szakszerű orvosi ellátás mentette meg.

 

 

 

 

A Prisztás-gyilkosság ügyében a Fővárosi Ítélőtábla 2016 májusában jogerősen 15 év fegyházra ítélte Portik Tamást, mivel az ügyészség szerint ugyancsak az ő megbízásából ölték meg 1996. november 1-jén a budapesti Ladik utcában Prisztás Józsefet.

Ezen kívül a Fenyő-gyilkosság ügyében is érintett. Portik Tamással szemben a Fenyő-gyilkosság ügyében nemrég perújítást rendelt el a Fővárosi Ítélőtábla, abban az eljárásban azt vizsgálják, ő volt-e az emberölés felbujtója.

Portik november végén a bíróság előtt azt vallotta, nemhogy az ügetőn történt bűncselekményhez nincs köze, hanem a szintén 1996 novemberében történt Prisztás-gyilkosságnak sem a felbujtója.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?