Autó, Egyéb

Az amerikaiak nagy része nem tudja helyesen leírni az európai autómárkák nevét

Négy Amerikában is erősen ismert autómárka nevével vizsgáztatott online ezer amerikait a thezebra.com. Nem lett drámai az eredmény, de nehéz megmagyarázni, miért szerepelt ilyen jól a Volkswagon a teszten.

 

 

 

 




A Zebra tesztjéről el kell mondani, hogy lényegében egy tippelős felmérés volt, azaz minden autómárkánál négy lehetőség közül választhattak a résztvevők. Így jöhetett ki például, hogy az ezerből tízen is Volxwagonnak betűzték a Volkswagent. Ennél is furcsább, hogy a dízelbotrány miatt (na meg ott volt a hippikorszak is) az amerikai sajtóban rengeteget szereplő vállalt nevét csak 46 százalék tudta jól. A tesztelők fele Volkswagonként betűzné, de még a Volckswagenre is három százalék tippelt.

 

 

 

 

 

A súlytalan felmérésben sportautó-gyártó volt a többi három résztvevő. Úgy tűnik, Steve McQueen megtette a hatását, mert az amerikai fülnek szintén idegen Porsche a résztvevők 76 százalékának jól ment. A Lamborghiniből 23 százaléknak nincs meg a h-betű, de százból hatvanhárom embernek ez is ment helyesen. A Ferrarinál ez az arány már csak ötvennyolc százalék volt. Itt az r-rekbe zavarodtak bele az amerikaiak.

A Zebra tesztjénél érdekesebb és tanulságosabb mű ez a két korábbi videó, amin a japán és a koreai autómárkák nevei hangzanak el helyesen, a márkák nyelvén.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?