Érdekes

12 ujjal és 20 lábujjal született: boszorkánynak hiszik és durván kiközösítik az indiai nőt

Az indiai Kumar Nayak egy igen ritka rendellenességgel, úgynevezett polidaktiliával született, melynek következtében a kezén és a lábán is a természeteshez képest jóval több ujja és lábujja van.

 

 

 

 




A polidaktilia a legtöbb esetben hatujjúságban nyilvánul meg, a 63 éves nő esete azonban ennél sokkal extrémebb: a kezei mellett a lábain is ujjtöbblet alakult ki, összesen 12 ujja és 20 lábujja van – írja a Ladbible. Mivel az idős asszonynak sosem volt pénze arra, hogy eltávolíttassa felesleges testrészeit, az egész életét így élte le, ami miatt mindig is egy fekete bárányként tekintett rá a környezete.

A legtöbben csak szimplán messziről elkerülik, de sajnos akadnak olyanok is, akik rendszeresen zaklatják és boszorkánynak nevezik, és olyan is előfordult már, hogy messziről jönnek kíváncsiskodók csak miatta, hogy a saját szemükkel is lássák a fogyatékosságát. Ez természetesen rém kellemetlen a számára, de már megszokta.

 

 

 

 

 

 

Szerencsére azonban akadnak olyanok is, akik jóval megértőbbek, többek között az a nő is aki a Ladbible-nak is nyilatkozott Nayakól: „Tudom, hogy ez egy egészségügyi probléma, amiről nem tehet, gondoljanak bármit a többiek. Borzasztóan sajnálom, hogy nem engedheti meg magának az orvosi beavatkozást, de ettől függetlenül én ugyanúgy szeretem, hiszen nagyon jó ember.”

A portál egyébként egy videót is készített a nővel, amit ide kattintva tudtok megnézni.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?