Érdekes

15 érdekesség a híres sziámi ikrekről, Abby és Brittany Henselről

29 éves (1990. március 7.) Amerikában élő sziámi ikrek, Abigail és Brittany Hensel nyaktól lefelé egy testen osztoznak. A szét nem vált egypetéjű ikrek külön idegrendszerrel, viszont egy mellkasban négy tüdővel és két szívvel, valamint egy májjal, két gyomorral, két epehólyaggal, egy bélrendszerrel, egy medencével, továbbá egy húgy- és ivarszerv-rendszerrel rendelkeznek. A minnesotai ikreknek mindössze néhány napot jósoltak a kórházban, ám ők nem adták fel és rácáfoltak a jóslatokra.

 

 
Itt van minden, amit tudni kell Abby és Brittany Henselről!

 

1. A sziámi ikrek, egy testben élnek, de a létfontosságú szerveik el vannak választva. Mindegyiknek van külön szíve, gyomra, gerince, tüdője és gerincvelője.

2. Mindegyik iker a teste felét irányítja. Az egyik iker irányítja a bal oldali kezet, és lábat, másik iker pedig a másik oldali végtagokat.

3. Felnőni úgy, hogy megtanulják, hogyan kell kúszni, tapsolni vagy gyalogolni, nehéz volt, mert össze kellett dolgozniuk.

 

 

 

 
 

 

 

4. Az ikreknek jellegzetes járása van. Brittany hajlamos a lábujjai hegyén járni!

5. Abby és Brittany szülei azonnal elvetették azt a lehetőséget, hogy külön válasszák az ikreket, mert az orvosok azt mondták, valószínű, hogy ők ketten nem élnék túl a műtétet.

Mivel az ikrek már felnőttek, a szülei tudják, hogy helyes döntést hoztak, mert boldogan élnek a lányok!

6. Amikor 16 évesek lettek, megállapodtak abban, hogy megengedik, hogy dokumentumfilmet készítsenek a kamaszkorukról(TLC), amiből később egy TV show lett!

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Együtt képesek járni, futni, úszni, vezetni és kerékpározni! Akár számítógépen is képesek dolgozni, csak össze kell hangolniuk.

8. Vezetéshez, az ikreknek két vizsgát kellett tenniük az írásbelin és vezetésből. Külön-külön mindkét ikernek. Menet közben, Abby irányít mindent a jobb oldalon és Brittany a bal oldalon.

9. Mert valóban különböző személyiségek, néha kifejezetten nehéz ruhát választaniuk. Megkérnek egy varrónőt, hogy varrjon olyan ruhát, amely kihangsúlyozza az egyéniségüket.

 

 

 

 
 

 

 

 

10. Abby szereti a matematikát és Brittany szeret írni.

11. A Bethel Egyetemre jártak, és lediplomáztak 2012-ben!

12. Abby és Brittany azt mondták a Discovery Channelnek, hogy remélik, megismerkednek valakivel, megházasodnak és gyerekeik lesznek.

 

 

 
 

 

 

13. Abby és Brittany azt mondta, hogy nem bánják, hogy sziámi ikrek, de mégis utálják, amikor az emberek megbámulják, vagy vadidegenek lefotózzák őket az engedélyük nélkül.

14. Hat évesen szerepeltek az Oprah Winfrey Showban!

15. Megszállottjai a hangszereknek, szeretnek bowlingozni és röplabdázni is.

Ők sokkal többet sportolnak, mint én valaha is fogok.

 

 

 

 

 

forrásVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?