Belföld

Szégyen, ahogy kinéz Berki Krisztián sírja: megszólalt az édesanyja

Közel tizenegy hónapja, hogy Berki Krisztián tragikus hirtelenséggel elhunyt ferencvárosi otthonában, ám végső nyughelyére még mindig nem került sírkő a Farkasréti temetőben.

 

 

 

A volt Fradi-vezért tavaly júniusban temették el, és bár a megszokott eljárás szerint a föld süllyedése miatt ilyenkor kell jó néhány hónap a síremlék állításához, a rajongók és Krisztián édesanyja egy idő után már háborogtak a kopasz földkupac láttán.

Berki özvegye, Mazsi viszont éppen egy hónappal ezelőtt jelentette be, hogy kint járt a temetőben, beszélt a sírkövessel, és már csak idő kérdése, hogy imádott férje méltó síremléket kapjon.

A temetőben is voltam ma a sírkövessel. Néhai férjem, Berki Krisztián sírja kapcsán…

– fogalmazott Mazsi, hozzátéve, hogy a számára fájó témában többé nem szeretne megnyilvánulni.

A Blikk a napokban a Farkasréti temetőben járt, ahol ellátogattunk a korábbi főpolgármester-jelölt sírjához is. Változás nem történt, a síremléket azóta sem állították fel, de az is jól látszott, hosszú ideje nem járhatott a sírnál senki. Ha a kopasz földkupac láttán berzenkedtek Berki tisztelői, mit mondanának most?

Még időbe telik, hogy Berki Krisztián méltó síremléket kapjon /Fotó: Pozsonyi Zita
Még időbe telik, hogy Berki Krisztián méltó síremléket kapjon / Fotó: Pozsonyi Zita

A leégett mécseseket a szél széthordta, felborította, a jó ideje kihelyezett koszorúk és virágok pedig teljesen elszáradtak. A sír közepét egy óriási, dupla koszorú borítja művirágokból, aminek tetején egy kismackó mosolyog szomorúan a távolba. Ezen dísz feltehetően Mazsitól vagy Berki nagyobbik lányának édesanyjától, Pamelától származik. A fejfán, melyen a „Szeretni bármi áron” idézet olvasható, még mindig ott vannak a kilenc hónappal ezelőtti temetésre készített csokrok és koszorúk megemlékező szalagjai.

Szívszorító és egyben megható látványt nyújt Berki sírja, ami az iránta érzett rengeteg szeretetről tanúskodik /Fotó: Pozsonyi Zita
Szívszorító és egyben megható látványt nyújt Berki sírja, ami az iránta érzett rengeteg szeretetről tanúskodik / Fotó: Pozsonyi Zita

A látvány vitathatatlanul szívszorító, de talán hamarosan egy Berkihez méltóbb sírhelyet kap a volt televíziós műsorvezető. Kerestük Berki Krisztián édesanyját, aki lapunknak elmondta, már intézik az ezzel kapcsolatos ügyeket.

Néhány hete beszéltem Mazsival, aki elmondta, már beszélt a sírkövessel, készül a síremlék. Megkérdezte, nekem van-e valami kívánságom, de bevallom, nem akarok beleszólni…

– mondta a Blikknek Júlia, akit érthető módon érzékenyen érint az ügy.

– Jó ideje nem volt lehetőségem Budapestre utazni Krisztián sírjához, de az avatáson természetesen ott leszek. Hogy ez mikor lesz, nem tudom, egyelőre nem kaptam tájékoztatást.

A fájdalmas időszakban az asszonynak az unokái jelentenek támaszt.

– Mazsival rendeztük a viszonyunkat, nemrégiben jártak nálam Emmával. Tartjuk a kapcsolatot, nincs semmi gond közöttünk – fogalmazott Júlia.

A Blikk által megkérdezett kőfaragó mester elmondta, a jó minőségű alapanyagokból készült sírkő felállítása akár hónapokat is igénybe vehet.

– Aki ócska, kínai bóvlit szeretne, az a megrendeléstől számított két-három napon belül fel is állíttathatja a síremléket. A minőségi, egyedi igények és jó anyagból tervezett sírkövek elkészítési ideje legalább két-három hónap – magyarázta Horváth Viktor kőfaragó-sírköves.

Az olcsóbb minőségű, importált sírkövek az utóbbi években elterjedtek, hiszen csupán 2-300 ezer forintba kerülnek. A minőségi, méretre vágott síremlék azonban 4-500 ezer forintba kerül, és akkor azzal a sírkövesnek még dolga van. Utóbbi esetben az összköltség bőven egymillió forint fölé tehető. Közös a fájdalom és a szomorúság, de síremlék állítási joga kizárólag a sírhely felett rendelkezőnek van, senki másnak

– mondta az újpesti szakember.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?