Belföld, Celeb / Híresség, Hírek

Újabb részletek derültek ki L. L. Junior kisfiának halálos balesetéről

A műszaki szakértő szerint csupán 1,4 másodpercet tölthetett az úttesten.

 

 

 

 

 




Mint arról mi is beszámoltunk korábban, L. L. Junior hároméves kisfiát augusztus 29-én ütötte el egy autós a zuglói Füredi úton.

A hároméves Dávidka kitépte a kezét édesanyja kezéből, a piroson szaladt át a zebrán. A kisfiú életéért hiába küzdöttek, meghalt.

A sofőr ügyvédje egy korábbi nyilatkozatában említette, hogy a rendőrség műszaki szakértőt rendel ki.

Az ügy jelenlegi adatai alapján fel sem merül védence büntetőjogi felelőssége, csak tanúként hallgatták ki.

Az Index a sofőr ügyvédjétől úgy tudja, a műszaki szakértői véleményben az szerepel, hogy a gyermek 1,4 másodpercet tölthetett az úttesten, a sofőr pedig 41-42 km/órás sebességre gyorsult fel, miután zöldet kaptak a lámpánál.




Az úttestre kiszaladó gyermeket (aki a testvéréhez akart átszaladni a túloldalra) egy Opel gázolta el, amelyet egy 76 éves férfi vezetett, aki feleségével utazott a kocsiban. A kisfiú olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A szakértői vélemény szerint „a sofőr terhére észlelési és cselekvési késedelem sem mutatható ki, ha a gyalogos gyors mozgással került a gyorsuló kocsi elé.”

A BRFK a baleset körülményeit közúti baleset okozása miatt büntetőeljárás keretében vizsgálják és senkit nem hallgattak ki gyanúsítottként.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?