Állat

Fájdalomtól sikító, leszíjazott majmokat vettek videóra egy német laborban

Egy állatjogi aktivista titokban felvételt készített a laborról, amin a majmok mellett kutyák és macskák is rettenetes körülmények között láthatóak.

 

 

 

 

 




Fájdalomtól sikító majmok, véres kutyák és meggyötört macskák láthatóak a Soko Tierschutz német állatjogi szervezet és a Cruelty Free International titokban készített felvételén, amit a német, családi vállalkozásként működő Farmakológia és Toxikológia Laboratóriumban (LPT) vettek fel – számolt be róla a LADBible.

Sok év próbálkozás után a szervezetnek sikerült egy aktivistát bejuttatnia az LPT-be, ahol Friedrich Mülln megrázó dolgokat tapasztalt.

A kutyákat miután elvégezték rajtuk a kísérleteket, hagyták a saját vérükben járkálva szenvedni, a macskáknak egy nap akár 13 injekciót is beadtak.

Az állatokon toxikológiai vizsgálatokat hajtanak végre gyógyszerészeti, ipari és agrár-vegyipari vállalatok megrendelése nyomán, többek között a szerek emberre veszélyes mennyiségét kutatva.

A legrosszabb helyzetben azonban a makákók voltak, akiket kicsi ketrecekben tartottak a vizsgálatok között, a kísérletek közben pedig egy fém szerkezethez erősítettek, hogy ne tudjanak elmenekülni.

Mülln szerint ott tartózkodása alatt az LPT dolgozói kegyetlenül bántak az állatokkal, ráadásul az alkalmazottak nem képzett állatgondozók. Michelle Thew, a Cruelty Free International vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy

„A nyomozásunk megdöbbentő körülményekre derített fényt az intézményben, ami sérti az uniós és a német jogot is.”

Thew arra szólította fel a hatóságokat, hogy zárják be az LPT-t és vizsgálják felül az állatkísérletek szerepét a toxikológiai vizsgálatokban.

Az állatjogi szervezetek feljelentést tettek a rendőrségen, akik vizsgálatot indítottak az ügyben.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?