Belföld

Mentőt kellett hívni egy szavazóhoz, máshol elment az áram – ezek történtek eddig a választás alatt

Több helyen is váratlan események történtek a voksolás során.

 

 

 

 




Mindig történnek rendkívüli események a választások alkalmával, ezeket a Nemzeti Választási Iroda regisztrálja is. Az október 13-i önkormányzati választáson délelőtt fél 11-ig több ilyen eseményre is volt példa.

A Győr-Moson-Sopron megyei Kapuvár 2. számú szavazókörében az egyik delegált tag bejelentette, hogy a bizottság további munkájában nem tud részt venni. A helyi választási iroda vezetője a határozatképesség biztosítása érdekében intézkedett póttag bevonásáról.

Kecskeméten a 92. számú szavazókörben a szavazatszámláló bizottság egyik tagja rosszul lett a szavazóköri helyiségben.

A szavazást nem kellett felfüggeszteni. A bizottság elnöke mentőt hívott és kórházba szállították az érintett bizottsági tagot.

A Heves megyei Sarud 1. számú szavazókörében egy választópolgár lett rosszul a szavazó helyiségben.

Kikísérték onnan, majd mentőt hívtak hozzá, amely kórházba szállította. A szavazást mindez nem akadályozta.

 

 

 

 

 

 

 

A Fejér megyei Igar 2. számú szavazókörében egy választott bizottsági tag rosszul lett, 7 óra 54 perckor elhagyta a szavazó helyiséget. Helyette behívtak egy póttagot, így a szavazatszámláló bizottság újra 5 tagra egészült ki.

Székesfehérváron a Szamos utcában nincs áram, a 49. számú szavazókör érintett.

Az áramszolgáltató a hiba elhárításán dolgozik, a hiba a szavazás menetére nincs kihatással.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kisgyőr 1. számú szavazókörében egy ittas személy nem tudta magát igazolni a szavazóhelyiségben. A bizottság tájékoztatta, hogy visszajöhet szavazni, ha hozza az iratait. Kiabált a bizottsággal és a felszólításra sem akarta elhagyni a helyiséget. Végül a szavazatszámláló bizottság két tagja az önkormányzati sofőr és egy jelenlévő választópolgár segítségével a szavazóhelyiségből kivezette. Ezt többször is meg kellett tenniük, végül azonban a választópolgárt kocsival hazaszállították.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?