Celeb / Híresség

Vajna Tímea örökölte Andy Vajna összes vagyonát, miután eltűnt az eredeti végrendelet

Az özvegyé lett egy 37,3 milliárd forintot érő cég, és a kezébe került többek között három bankszámla, műkincsek és egy Bentley is.

 

 

 

 

 




Eltűnt Andy Vajna eredeti végrendelete, így özvegyére, Vajna Tímeára marad minden örökség – írja a hvg.hu

„A közjegyző az örökhagyó hagyatékát öröklés jogcímén, az (sic) törvényes öröklés rendje szerint teljes hatállyal átadja: 1/1-ed arányban Vajna Tímea az örökhagyó házastársa részére” – idézik a lap szerint az egyik legfontosabb mondatot azokban a dokumentumokban, amelyeket az elmúlt időszakban adtak le a cégbíróságra, és amelyben a Vajna-hagyatékról van szó.

A lap az AV Perfect nevű cég iratai között bukkant rá a hivatalos dokumentumra, amelyből kiderül, hogy bár Andy Vajna 2018. március 7-én írt egy végrendeletet, de annak az eredeti példánya „nem volt fellelhető”, és a hagyatéki tárgyaláson sem mutattak be eredeti végrendeletet, ezért azt a közjegyző a hagyatéki eljárás során nem tudta figyelembe venni.




„A közjegyző a hagyatéki eljárásban elhangzott nyilatkozatok és a rendelkezésre álló iratok alapján a rendelkező részben írtak szerint állapította meg az örökhagyó hagyatéki vagyonát és a hagyatéki tartozásokat.

Az örökhagyó hagyatékából az örökhagyó házastársa az őt megillető örökrészre igényt tartott, a hagyaték átadását a törvényes öröklés rendje szerint kérte.

A fénymásolatban rendelkezésre álló végrendeletben végrendeleti végrehajtóként kijelölt személy az eljárásban az öröklés rendjét nem vitatta. Az örökhagyó házastársának az örökhagyó hagyatékával szemben házastársi vagyonközösségi igénye nem volt” – áll a dokumentumban.

Andy Vajna hagyatéki vagyona az AV Perfect nevű cég, amelynek 123 millió 376 ezer dollár az értéke – ez forintban 37,3 milliárd forintot jelent.

 

 

 

A Vajna Tímea által örökölt hagyatéki vagyon között van még:

• az AV Holdings nevű cég

• egy Bentley

• három bankszámla

• egy 1994-ben létrejött produceri szerződésből származó díjazás

• műkincsek.

Az AV Perfectről azt lehet tudni, hogy tavaly tulajdonos lett az offshore Cinergi nevű cégben, amely többek között a Rádió 1-et, a kaszinókat, a Nobu luxuséttermet birtokolja, és résztulajdonos Vajna Tímea egyes vállalkozásaiban, például a Mr. Funkban.

A cég a papírok szerint október elsején Vajna özvegyéé lett.

A dokumentumokból az is kiderül, hogy Andy Vajnának vannak hagyatéki tartozásai is az AVI Jersey Limited és a Cinergi Pictures cégek felé, ennek értékéről viszont nincs információ.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?