Érdekes

Az internetezők megosztották legérdekesebb felfedezéseiket, és ezektől nem fogsz tudni aludni

Sokszor nem is gondolnánk, de még a leghétköznapibb dolgok is képesek olyan meglepetéseket okozni, melyektől szó szerint leesik az állunk. Ezeket az apró, részletekben rejlő érdekességeket persze nem könnyű észrevenni, a mindig szemfüles internetezők azonban újra és újra rábukkannak ilyenekre, ami pedig még jobb, hogy meg is osztják az általuk tett felfedezéseket a különböző közösségi oldalakon keresztül. Tudod, hogyan lehet például egy mangót 5 másodperc alatt felvágni? Hát azt, hogy mi okozza azt a jellegzetes illatot eső után? Nem baj ha nem, cikkünkben ugyanis most 18 ilyen érdekességet gyűjtöttünk össze, úgyhogy pillanatokon belül megtudod.

 

 

 

1 ,,Váratlanul észrevettem egy sarlót és egy kalapácsot a háttérben a Harry Potter harmadik részének egyik jelenetében.”
2 Pontosan. 👌
3 Hogyan mentsd meg a billentyűzeted a mindig kellemetlenkedő macskáktól? Így.4 A vonalkódleolvasó nem a fekete csíkokat szkenneli be, hanem a közöttük található rést.
5 ,,Ma megtudtam, hogy a ’Reese Witherspoon’ valójában vezetéknév. Reese – édesanyja családneve, Witherspoon – édesapja családneve. A színésznő valódi keresztneve Laura.”
6 Ez megmagyarázza, hogy miért nem járok futni.


7 Kampókkal és iratcsipeszekkel könnyedén tárolhatjuk a tubusos konyhai kiegészítőket a hűtőben.
8 Hogyan fűzzünk be gyorsan egy cérnát a tűbe.
9 Gondoltad volna, hogy így néznek ki a baglyok lábai?

10 Annak érdekében, hogy ne felejtsünk el magunkkal vinni valamit, tegyük mellé a kulcsunkat.
11 Egyes csillagképek a Bosszúállók neveit viselik. (Fekete özvegy és Amerika kapitány)
12 Az eső utáni szagot petrikhórt-nak hívják. A görög petra, azaz kő; illetve ikhór, azaz az istenek vére szavakból.
13 Annak érdekében, hogy futás közben a telefonod vagy a kulcsod ne essen ki a zsebedből, tekerd körbe egy postázó gumival a zsebedet a nadrágon belül.
14 Ma megtanultam, hogy a vidrák egész életükben párban élnek, akár az emberek. Ha úgy tartja kedvük, elhagyják egymást egy másik vidráért, de sosem maradnak egyedül, ugyanis nem szeretik a „szingli életet”.
15 Ha lenyomva tartod a Control Command Space bullentyűt egy MacBookon, felugrik egy emoji-billentyűzet.

 

 

 

 

 

16 ,,Ma megtanultam hogy a kacsacsőrű emlősök mérge olyan fájdalmat okoz, amin a morfium sem segít.”
17 Már 100 (!) évvel ezelőtt is voltak olyan elektromos autók, melyek egyetlen töltéssel is 160 kilométer megtételére voltak képesek.
18 Hogyan vágjunk fel egy mangót 5 másodperc alatt.

forrás
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?