Állat

Ő itt Boo, a rottweiler drogkereső kutya, aki babapiskótáért dolgozik a NAV-nál

Boo egy 4 éves erdélyi kopó-rottweiler keverék, akit 6 hónapos korában egy játszótéri padhoz kikötve találta a Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány. Élete nagy részét (másfél évet pontosan) a menhely falai között töltött, ahol rengetegen segítették őt adományokkal, sétáltatással, kiképzéssel. Bár több ideiglenes befogadója is volt, végleges gazdi sosem jelentkezett érte. A sors azonban mentőövet dobott a kutyusnak, kiváló szaglásának és ügyességének ugyanis hamar híre ment a környéken. Az élete ezután örökre megváltozott.

 

 

 

 
 

1 Ő itt Boo, a 4 év körüli szuka kutyus, akitől rottweiler gyökerei révén talán sokan megijednének elsőre, ám Boo valójában nagyon aranyos és barátságos.
2 Játékos természete mellett Boo szaglása és ügyessége is hamar felkeltette az emberek figyelmét, így másfél év menhelyen töltött idő után a Hidegkúti Kutyaiskolába került.
3 Tehetsége itt is hamar megmutatkozott, úgyhogy rövid idő múlva egyenes út vezetett számára a NAV Kutyavezető-képző Központjába.

 

 

 

 

 

 

4 Több hónapos tanulás és kiképzés után a Somogy megyei NAV igazgatóságra került, ahol az egyik kutyavezető személyében szerető gazdára talált.
5 Boo kiváló természete miatt gyakran kapnak meghívást különféle programokra, iskolai rendezvényekre, ahol Boo kábítószer- és cigaretta kereső bemutatóval kápráztatja el közönségét.

 

 
 

 

 

6 Más drogkereső kutyákkal ellentétben, Boo a sikeres felderítések után nem a labdáját kapja meg, Ő inkább a pocakját részesíti előnyben, ezért babapiskóta a jutalma.
7 Boo a megyében eddig mintegy 15 millió forint értékben talált cigarettát, de 78 kilogramm prémium minőségű vízipipadohány sem kerülte el az orrát.
8 Az adóhatóság egyébként egy sorozatot indít, melyben az elkövetkezendő hetekben egyenként mutatja be a szolgálati kutyákat a Facebookon. Kíváncsian várjuk a következő részt…

 

 

 

 

 

forrásVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?