Celeb / Híresség, Hírek

„Ne b…szakodj a gyerekeim jövőjével” – Hugh Grant jól beolvasott Boris Johnsonnak

Az angol világsztár nem hagyta szó nélkül a Brexit-balhét, és…hát nem válogatott a szavakban.

 

 

 

 





Hatalmas a felháborodás Angliában a Parlament felfüggesztése miatt.

Mint ismeretes, Boris Johnson brit miniszterelnök tegnap felterjesztette kezdeményezését a királynőhöz, hogy függesszék fel a Parlament működését október közepéig.

II. Erzsébet el is fogadta a javaslatot (az alkotmány szerint nem volt döntési joga, ebben nincs mozgástere), ezzel lezárva az elmúlt 400 év közel leghosszabb parlamenti ülését.

Képviselők és a Brexitet ellenzők már több mint egy millió aláírást gyűjtöttek, országszerte tüntetéseket tartanak a döntés ellen. A parlamentben a kormány megbuktatását készítik elő, szeptember 10-ig van rá idejük.

 

 

 

 

 

Szakértők szerint egyértelmű, hogy ezzel a húzással Johnson a Brexit október 31-ére kitűzött határidejének eltolását próbálná megakadályozni. Ezzel a „Hard Brexit” nevet kapó lehetőséget valósítaná meg, amelyben a problémás kérdéseket nyitva hagyná, és ezek rendezése nélkül lépne ki az Európai Unióból.

A civil megmozdulások első hulláma is elindult szerda este több angol nagyvárosban. Londonban a tiltakozók a Westminsternél gyűltek össze, és a „puccs megállítását” kántálták. A tömegben feltűntek EU-s zászlók, és Brexit-ellenes plakátok is. A tiltakozók azt állították, hogy ez még csak az előszele a demonstrációknak, hétvégére újabb tüntetéseket szerveznek.

A Brexit-harc természetesen a közösségi oldalakon is fellángolt, és ismert emberek, köztük világsztárok is beleszálltak. A legkeményebben azonban minden bizonnyal Hugh Grant fogalmazott.

 

 

 

 

Az 58 éves színész, többek között a Négy esküvő és egy temetés, a Sztárom a párom (Notting Hill), valamint az Igazából szerelem sztárja (ez utóbbi filmben épp Nagy-Britannia miniszterelnökét játszotta) nem fogta vissza magát, amikor kiírta a Twitterre a következő posztot.

Egyenesen Boris Johnsonnak címezte üzenetét, és esze ágában sem volt finoman fogalmazni.

A szöveg magyarul (egy kicsit nyomdaképesebbé finomítva, de a lényeget benne hagyva) így hangzik:

„Nem fogsz b…szakodni a gyerekeim jövőjével. Nem fogod lerombolni azt a szabadságot, amelyet a nagyapám harcolt ki két világháborúban. B…szd meg, te túlreklámozott gumikacsa. Nagy-Britannia fel fog lázadni ellened, és az önkielégító kis hivatalnok-bandád ellen.”

A poszt, amelynek eredetije alább látható, eddig közel 300 ezer lájkot kapott.



 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?