Érdekes

Trükkös lottósorsolás vagy csalás?

Az biztos, hogy a történtek miatt a sorsolást rendező szerb Állami Szerencsejáték igazgatója is lemondott, miközben a rendőrség tíz embert hallgatott ki a lottósorolás ügyében.

 

 





Rendőrség nyomozást indít az üggyel kapcsolatban, valamint hazugság-vizsgálatot is végeztek, és a lottógolyókat is megvizsgálták, jelentette be a szerb belügyminiszter.

Trükkös lottó sorsolás vagy csalás? 2 - Hireink.hu

A lottósorolással kapcsolatos gyanút az keltette fel, hogy a keddi lottósorsoláson az ötödik nyertes szám a 21 először a képernyő bal alsó sarkában jelent meg, de majd csak ezután sorsolták ki a valóságban.

Nyílván itt azonnal felmerült a kérdés, hogy honnan tudták előre, mi lesz a nyertes szám?

 

 

 

 

 

Ráadásul ez annyira megzavarta a sorsolást, hogy volt egy rövid idő, amikor az összes nyertes számnál 27-et írtak ki, de közben már volt telitalálatos négy szám.

„Egy árnyalattal jobb a katasztrofálisnál, de az attól még katasztrofális!”
– mutatott rá a helyzetre a szerb miniszterelnök. Elmondta, hogy a közvállalat éves bevétele egymillió euró, amiből egy dinárt sem fizetnek az államkasszába. Mind e mellett kihallgatták a játék közjegyzőit, a műsorvezetőnőt és a kisorsolt nyertes számok grafikai megjelenítéséért, valamint a keverődob kezeléséért felelősöket is. Persze a végén nem találtak igazi felelőst.

Természetesen nem szeretnénk párhuzamot vonni a szerb eset, és a magyarországi lottósorsolások között. Viszont ebből is jól látszik, hogy a valóságban mennyire nincs köze a szerencséhez annak, hogy ki nyeri a teli találatot – ha egyáltalán valaki is megnyeri!




 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?