Celeb / Híresség

Angela Merkel fiatalkori fotókon – Te felismernéd rajtuk a politikusnőt?

Ritka fotók kerültek elő a német politikusnőről.

 

 

 

 




Angela Merkel külsejét az egész világ ismeri. A német kancellárnő híres kosztümjeiről, bubifrizurájáról és jellegzetes kéztartásáról, azonban a legtöbben csak középkorú nőként ismerhettük meg, igazán fiatalon nem sűrűn láthattuk.

Így nézett ki fiatalon

Szerencsére sikerült találnunk róla néhány fiatal kori fotót, azonban evidens, hogy nem sokat változott az elmúlt évtizedek során – nagy valószínűség szerint még a fodrásza is ugyanaz, hiszen nagyjából ötven éve ugyanazt a bubifrizurát viseli.

Ezen a képen egyébként első férjével, Ulrich Merkellel látható 1975-ben, 21 éves korában. Itt még nem keltek egybe, két évvel a kép készülte után mondták ki a boldogító igent egymásnak. Igaz, a frigy nem tartott sokáig, 1982-ben elváltak egymástól.

 

 

 

 

A young Angela Merkel and her first husband, Ulrich Merkel. 1975

Egy korábbi fotó is előkerült róla, tinédzser korából, amin a barátnőivel látható egy szilveszteri bulin, 1972-ben. (Ő a kép bal szélén helyezkedik el – a szerk.) Jellegzetes hajstílusáról itt is felismerhető, bár itt még kicsit hosszabb verzióban viselte a bubifrizurát. Itt ki gondolta volna még, hogy valaha Németország első asszonya lesz?

From her baby pictures to her teen years

 

 

 




 

 

 

1991-ben már komoly politikai sikereket ért el: ő volt hazája női és ifjúsági minisztere. Itt még nem ragaszkodott a jól bevált kosztümjeihez, viszont a rövid frizura már megvolt. 2000-ben a kereszténydemokrata párt feje lett, 2005-ben pedig Németország kancellárjának választották, azóta tölti be ezt a tisztséget első női vezetőként az ország történelmében.

Angela Merkel’s Life in Photos

 

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?