Belföld, Hírek

Tikkasztó forróság lesz a hétvégén, hétfőn akár 37 fok is lehet

Lehet, hogy az idei nyár utolsó kánikulája érkezik, de legyetek óvatosak a szabadban, mert erős lesz az UV-sugárzás is.

 

 

 

 

35 fok feletti hőmérsékleti csúcsokkal érkezik a vélhetően az idei nyár utolsó kánikulája. Eső is csak elvétve várható, a szél lehet időnként élénk. A kritikus 11-15 óra közötti időszakban erős UV-sugárzással is számolni kell. Legyetek árnyékban, igyatok sok folyadékot, és figyeljetek másokra is.

Pénteken már sok napsütésre számíthatunk, csak időnként takarhatják felhők a napot, de a reggeli órákban a déli tájakon néhol egy-egy zápor, esetleg zivatar még előfordulhat. Északon, északkeleten időnként megélénkülhet a nyugati-északnyugati szél. Hajnalban 14-20, délután 28-34 fokot mérhetünk.
Pénteken nem várható fronthatás, ám a melegedésre érzékenyek fáradtságot, kialvatlanságot, koncentrálási problémát tapsztalhatnak. A kissé szeles északi, északkeleti tájakon egyeseknél nyugtalanság is előfordulhat. Ugyanakkor sok lesz a napsütés, ami kedvező hatással lesz hangulatinkra, közérzetünkre. Az UV-sugárzás 11 és 15 óra között országszerte elérheti az erős fokozatot, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! A meleg időben kiemelten fontos a folyamatos folyadék utánpótlás.

 

 

 

 

 

Szombaton túlnyomóan napos időre van kilátás, legfeljebb vékony fátyolfelhők jelenhetnek meg az égen. Csapadék estig nem várható. A Dunántúlon élénk lökések kísérhetik a délies szelet. Kora reggel 13-22, napközben 31-36 fok várható.Vasárnap is sok napsütésre számíthatunk, egy-egy futó zápor csak néhol az Északi-középhegységben fordulhat elő. A Dunántúlon az északira forduló szél főként reggel, délelőtt megerősödhet. A legmagasabb hőmérséklet 29 és 36 fok között alakulhat.

Hétfőn tetőzhet a kánikula, a szinte zavartalan napsütésben sokfelé mérhetünk 35-37 fok körüli maximumokat. Élénk, északnyugaton erős lökések kísérhetik a délies szelet.

Kedden északnyugat felől záporokkal, zivatarokkal hidegfront érkezhet.

Szerdára országszerte megszűnhet a hőség – írta az Időkép

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?