Belföld, Hírek

Kocsija lökhárítójához kötve kínozta halálra kutyáját egy nő, így akarta megbüntetni

Amikor egy másik autós kérdőre vonta, csak annyit mondott: „egyáltalán nem sajnálom!” Mire a rendőrök kiértek a helyszínre, a kutya elpusztult.

 

 

 

 

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra augusztus 5-én reggel érkezett lakossági bejelentés arról, hogy egy nő kocsihoz kötve egy nagytestű kutyát húz az úton – írja a police.hu. Az asszony saját kutyáját kötötte egy bálamadzaggal a kocsija hátsó lökhárítójához, majd elindult a járművel az 5413-as számú úton.

Az esetről Bíró Brigitta a Mancs a kézben Kutyamentő Alapítvány Facebook-oldalán is beszámolt. Azt írja, hogy az esetet egy „egy állatvédelemben teljesen laikus ember pillantotta meg”, a férfi videót is készített arról, ahogy az idős asszony áll a haldokló kutyája felett. A videó ezen a linken elérhető, csak erős idegzetűeknek!

A rendőrség szerint először az állat még szaladt a kocsi után, de nem sokkal később már nem bírta tartani a sebességet és elesett. A felvétel ekkor készült, az állat a kocsi mögött feküdt, de még élt. A férfi kérdőre akarta vonni a nőt, ekkor szóváltásba keveredtek.

 




KAPCSOLÓDÓ:

Bérgyilkost fizetett kutyája megölésére a dencsházi kocsmárosnő

Ebből kiderült, hogy a kutya elszökött, a 68 éves nő pedig így akarta megbüntetni az állatot.

„(…) majd gondolod, hogy a hátamon hozom.”

– üvöltötte a nő, amikor a férfi megkérdezte, miért kell így kikészíteni az állatot, majd, amikor a férfi úgy helyezkedett, hogy az autó rendszámát is fel tudja venni, a nő azt kiabálta neki, hogy foglalkozzon a családjával inkább.

 

 





 

 

Az idős nő aztán azt is hozzáfűzte, hogy

„Egyáltalán nem sajnálom, mert nincs szüksége neki, hogy elmenjen.”

A nő a vérző lábú ebet végül fekve húzta hazáig az úttesten. A rendőrök helyszínre érkezésekor a kutya már elpusztult.

Bíró Brigitta posztjában azt írta, „a rendőrségi feljelentést megtettük, a kutya kihantolása és boncolása megtörtént.”

A rendőrök előállították a 68 éves balotaszállási nőt, akit gyanúsítottként hallgattak ki állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?