Érdekes, Film

10 alkalom, amikor a rajzfilmek megjósolták, mi fog történni

Még Trump elnökségére is ráéreztek.

 

 




 

Nyilván a véletlennek köszönhető minden egybeesés, amit a BoredPanda talált, ám akkor is különös, hogyan láthatta előre néhány meseíró, hogy Trump elnök lesz vagy azt, hogy Bruce Jenner nővé operáltatja magát.

Lássunk néhány esetet azok közül, amikor a rajzfilmek valahogy megjósolták a jövőt!

1. Donald Trump elnöksége

2000-ben, 16 évvel a tényleges bejelentést megelőzően a Simpson család már azt jósolta, hogy Donald Trump elnökjelölt lesz, és még azt is sikerült megjósolniuk, hogy nyerni fog.

2. Hibás szavazógép

Simpsonéknak nem csak egyszer sikerült beletrafálnia. 2008-ban Homert a választásokon ábrázolták, amint Obama mellett voksol, ám a szavazás automatikusan megváltozott Mitt Romney javára. 4 évvel később ugyanez történt Pennsylvaniában, ahol egy hibás gépet kellett eltávolítani, mert megváltoztatta az emberek szavazatait Mitt Romney javára.


3. Háromszemű hal

Az ikonikus háromszemű hal a Simpsonsban, a hatalmas környezetszennyezés miatt fejlődött ki. Később egy nagyon hasonló halat találtak Argentínában, az atomerőmű közelében.

 

 

 




 

 

 

4. A Disney megvásárolja a 20th Century Foxot

1998-ban a The Simpsons alkotói kijöttek egy olyan résszel, amiben a 20th Century Fox szerepelt, de az epizódban észrevehetjük, hogy a stúdió központja előtt van egy jel, amely azt mondja, hogy „a Walt Disney Co. részlege”. És tényleg: 19 évvel később Disney tényleg megvásárolta 20th Century Fox-ot, 52,4 milliárd dollárért.

5. Nobel-díj

A The Simpsons egyik epizódjáben Bengt Holmström, a MIT professzora Nobel-díjat vesz át. Meglepő módon 6 év után valóban megkapta.

6. Bruce Jenner nővé operáltatja magát

Sok évvel a tényleges operáció előtt a Family Guy már meglehetősen nőies módon illusztrálta Bruce Jennert. Az egyik sorozatban Stewie úgy írja le Bruce-t, mint egy „gyönyörű holland nőt”. Egy másik epizódban Bruce-t úgy mutatják be, amint táncol a színpadon a haditengerészet katonái számára. Amikor ezek az epizódok megjelentek, senki sem gondolta, hogy hamarosan Caitlynnek hívják majd.

7. Okosórák

1995-ben a Simpsons egyik karaktere egy órát visel, amit telefonként is használ. Innentől még 20 év kellett, mire valóban megjelent az első Apple Watch.

 

 




 

 

8. Michelangelo Dávidjának cenzúrája

Szentpétervár lakói nagyon elégedetlenek voltak, amikor a Dávid-szobor egy példányát Szent Péter-templomban helyezték el Szentpétervár központjában. Egy nő még egy levelet is írt, amelyben a szobor cenzúrázását kérte. „Hogyan lehet ilyesmit elhelyezni Szentpétervár központjában egy iskola és egyház mellett? – írta a nő a levélben. A helyi hatóságok erre elindították a „Dress David” nevű kezdeményezést, ahol az emberek szavaztak arról, hogy hogyan kellene cenzúrázni a másolatot. Korábban, a Simpson család egyik epizódjában ez is megtörtént.

9. Gaga a SuperBowl-on

Az ikonikus Lady Gaga Super Bowl-előadása először már egy mesében 5 évvel korábban megtörtént, ahol Lady Gaga, épp ahogy később Super Bowlon, énekelt, és közben repült a levegőben.

10. Pénzügyi válság Görögországban

Egy 2012-es epizódban Homer vendégként jelenik meg egy hírműsorban. A képernyő alján villog a fejléc: „Európa Görögországot feltette az eBay-re”. Annak ellenére, hogy Európa valójában nem értékesítette egész országot online, három évvel később 2015-ben Görögország lett az első fejlett ország, amely nagyszabású adósságválságba került.

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?