Belföld, Hírek

Hétvégéig sárga riasztás lesz zivatar és felhőszakadás, jég, viharos szél veszélye miatt

Még napokig marad a hőség, akár 34 fok is lehet majd.

 

 

 

Kedden délután és este északkeleten fordulhat elő zivatar. Egy-egy intenzívebb felhőszakadás is előfordulhat (rövid idő alatt 30 mm-t meghaladó csapadékkal) jégesővel, és viharos szél (60-90 km/h-s) is kísérheti.

A felhőszakadás és zivatar miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki egyes déli és észak-keleti területekre.

Szerdán az egész országra sárga riasztás lesz érvényben, és az előrejelzés szerint nagyobb eséllyel várható hevesebb kísérőjelenség is – írta a Met.hu.

Északnyugaton megélénkül az északnyugati szél, de zivatarok környezetében erős, viharos lökések is lehetnek. Hajnalra északon és a Tiszántúlon foltokban pára, köd kialakulhat. Reggel 16-22, délután 29-35 fokot mérhetünk.

 

 

Csütörtökön sok napsütésre van kilátás, de az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből elsősorban északon és a Tiszántúlon alakulhatnak ki átmenetileg futó záporok, zivatarok. Többfelé élénk, a Dunántúl északi felén erős lehet az északnyugati szél. A legmelegebb órákban 28-34 fokra van kilátás – írta az Időkép. A Dunától keletre továbbra is figyelmeztetés lesz a zivatarok miatt.

Pénteken az északkeleti tájak kivételével többfelé kialakulhat eső, zápor, zivatar, helyenként jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. Időnként élénk lehet a szél. 20 és 29 fok között alakul a csúcshőmérséklet, a Dunántúlon lesz hűvösebb az idő.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?