Belföld, Hírek

Komoly hidegfront jön – szeles, viharos hétvége elé nézünk

Szombaton 19 fokig csökkenhet a hőmérséklet, nem lesz strandidő.

 

 

 

Hidegfront csap le az országra, valószínűleg nem lesz strandidő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint

pénteken keleten egyre felhősebb lesz az ég, de ott a délelőtt folyamán még néhány órára kisüt majd a nap. Délután már a Dunántúlon is szakadozhat a felhőzet.

Pénteken elsősorban a Dunántúlon lehet eső, zápor, az Alpokalján esetleg zivatar, de délután már a Tiszához közelebb is előfordulhat helyenként zápor, kis eséllyel zivatar is.

A nyugatias szelet élénk, zivatar környékén átmenetileg erős széllökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 20 és 26 fok között lehet. Késő estére 14 és 20 fok közé hűl le a levegő. A pénteki napra elsőfokú riasztást adtak ki az országban több megyére is a zivatar miatt.

Szombaton többnyire erősen felhős lesz az ég, csak rövid napos időszakok lehetnek. Többfelé várható zápor, zivatar, akár több alkalommal is. A szél délnyugatiról egyre nagyobb területen foordul északnyugatira, nyugatira fordul, néhol megerősödik, zivataroknál a szél viharossá fokozódhat.

 

 




 

 

 

Szombaton legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 25 fok között alakul.

Szombatra már az egész országban zivatarokra lehet majd számítani, így az Országos Meteorológiai Szolgálat az egész országra elsőfokú riasztást adott ki.

Vasárnap az Időkép előrejelzése szerint szeles napra és további záporokra, zivatarokra számíts. Az északias szelet sokfelé erős, főként a Dunántúlon viharos lökések kísérhetik.

A legmelegebb órákban is csak 20-25 fokra van kilátás.

Hétfőn nyugaton alakulhatnak záporok, zivatarok, kedden már csak keleten eredhet el néhol az eső, egyre több napsütés ígérkezik.

Továbbra is élénk, erős északnyugati szélre kell készülnünk.

Pár fokot melegszik az idő, 21-27 fokos maximumokat mérhetünk.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?