Hírek

11 milliárddal szökött meg a dubaji hercegné

Haja a gyermekeit is magával vitte és már a válópert is beadta, de egyelőre senki nem tudja, hogy hol van jelenleg.

 

 

 

Hatalmas botrányt váltott ki Haja bint al Husszein, a jelenlegi dubaji uralkodó, Mohamed bin Rasid Maktum sejk hatodik felesége. A hercegné ugyanis 11 milliárddal és a gyermekeivel egyszerűen megszökött a sejktől – írja a Blikk.

Az asszonyt már február óta nem lehetett látni nyilvános eseményeken, a sajtóértesülések szerint egy német diplomata segítségével szökött Londonba, de végső célja Németország, hiszen ott szeretne letelepedni a gyerekekkel. A hercegné menedékjogot kért és a válópert is beadta, azt viszont továbbra se tudni, hogy hol tartózkodik.

A 45 éves hercegnő Jordánia királyának a féltestvére és 15 éve ment hozzá Dubaj uralkodójához, ő a sejk hatodik felesége, igaz a Korán szerint a hithű muzulmánoknak csak négy felesége lehet.

 

 

 

 

Arról már korábban is nyilvánosságra kerültek információk, hogy nem is annyira fényes a hercegnék élete, hiszen csak kívülről tűnik egy, az arab országokhoz képest liberális közegnek az uralkodói család. A sejknek már korábban két lánya is megszökött, de mind a kettőt szinte azonnal vissza is vitették az otthonába, sőt, állítólag egyiküket annyira bántalmazták, hogy azóta állandó orvosi felügyeletre szorul és járni sem képes.

Mohammed sejk valószínűleg most sem fog megnyugodni egyhamar és haza akarja majd hozatni a feleségét, ám a hercegné szökése komoly diplomáciai feszültséget okozhat Anglia, Németország és az Arab Emírségek között.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?