Egyéb

Örökre elaludt a kisfiú, aki egy győzelmet kapott Hamiltonéktól

Örök álomra szenderült a kis szurkoló, akinek Lewis Hamilton egy győzelmi trófeát, a Mercedes pedig F1-es autóját küldte el, örömet hozva családjának az utolsó hetekre.

 

 

 

 

A Spanyol Nagydíj megnyerését követően Lewis Hamilton egy addig ismeretlen, ám hamar híressé vált kis rajongójának ajánlotta győzelmét. Az 5 esztendősen halálos betegségben szenvedő Harry Shaw a futamot megelőzően egy betegágyán készített videót küldött kedvenc versenyzőjének, melyben egyfelől megköszönte a neki küldött sapkát és aláírt fotót, másfelől biztatta őt a verseny előtt, aminek egy rosszul eső időmérős vereség után a brit csak a második helyről vághatott neki, Valtteri Bottas mellől.

 




 

Hamilton a kis őrangyalának nevezte a fiút, akinek az orvosok már április végén csak egyetlen hetet jósoltak. A története a címvédőnek is erőt adott a szombati veresége utáni fordításhoz, majd hálájuk jeléül a Mercedes megszervezte, hogy a futam másnapján egyik F1-es autóját a Shaw család háza előtt parkolhassa le, Hamilton győzelmi trófeájának társaságában. A fiú szülei meghatódtak a csapat és versenyzője kedvességétől. „Mosolyt csaltak az arcunkra egy olyan időszakban, amiben nem sok örömünk volt. Különleges érzés volt ennyire boldognak látni Harryt”– nyilatkozta akkor az édesanya, Charlotte Shaw.

Harry és édesapja Lewis Hamilton autójával és barcelonai győzelmi trófeájával (Fotó: Harry Shaw/Twitter)

A kisfiú több F1-es versenyen már nem szurkolhat kedvencének. A Harryt legyőző rákos betegség, a Ewing-szarkóma kutatására gyűjtést indító szülők hétfőn az adománygyűjtő honlapjukon közölték, hogy Harry a hétvégén örök álomra szenderült.

 

„2019. június 1-jén az ötéves Harry Shaw a Ewing-szarkóma elleni tíz hónapos nehéz küzdelmet követően utoljára vett levegőt. Harry elvesztése azt jelenti, hogy az eddig boldog négyfős családunk háromfősre csökkent. Az elsőszülött gyermekünket veszítettük el, a kétéves kislányunk, Georgia talán sosem fog emlékezni a bátyjára, miközben a tágabb család egy unokát, egy unokaöcsöt veszített el. Szeretnénk azt mondani, hogy Harry békésen és könnyen távozott, és bizonyos szempontból így is volt: az otthonában, az ágyában, a szeretett játékai és szerettei körében hunyt el. De a valóság az, hogy az utolsó hetekben Harry életét borzalmas fájdalmak és szenvedés jellemezték, amiket még egy felnőtt sem bírna, nemhogy egy ötéves” – írta a család a szívszaggató közleményében.

 

A szülők Harry halála után is folytatják az adománygyűjtést, melynek nagy lökést adott a Mercedes Barcelonát követő gesztusa. Jelenleg több mint 230 ezer angol fontnál tartanak. Az összeget a gyermekeket megtámadó Ewing-szarkóma elleni kutatásokra fogják fordítani, ahogy írták: „hogy legyőzhessük ezt a borzalmas kórt, és jövőt adjunk a gyermekeknek, s reményt a családjaiknak”.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?