Életmód

12 dolog, ami bizonyítja, hogy ez a világ a jobbkezes emberek számára készült

A mindennapi holmijaink használata közben meg sem fordul a fejünkben, hogy milyen kínszenvedés is lehet azok használata a balkezes emberek számára. Kivéve persze, ha balkezesek vagyunk, hiszen akkor nap mint nap vagyunk kénytelenek szembesülni a jobbkezes emberek számára készített világ okozta problémákkal. Az alábbi listán most ezek közül mutatunk be néhányat, melyek remekül bizonyítják, hogy nincs könnyű dolga egy balkezes embernek manapság.

 

 

 

1 Próbáltál már bal kézzel vágni valamit?! Ha igen, akkor tudod, hogy az ollót a bal kezünkben tartva nem egészen ugyanazt a vágási eredményt kapjuk, mint várnánk. Persze léteznek direkt balkezeseknek készült ollók, de ezek valamiért (ki tudja miért) drágábbak, mint a sima, jobb kézre tervezett változatok.
2 Konzervnyitó használat bal kézzel, és annak eredménye.
3 A zöldséghámozó használata sem éppen gyerekjáték, ráadásul igen veszélyes is.



4 Kenyérvágó kés – bármilyen hihetetlen, de ezt sem mindegy, hogy melyik kezünkkel használjuk, hála a speciálisan kialakított élezésnek.
5 Dugóhúzóhasználat bal kézzel?! Felejtsd el…bal kézben fogva ugyanis épp ellenkezőleg, teljesen abnormális irányban kell tekerni, hogy belefúródjon a parafadugóba.
6 Elektromos vízforraló.

7 Az hagyján, hogy a balkezes emberek nem látják, hogy mit írtak le éppen a füzetükbe, de van egy sokkal nagyobb hátulütője is a bal kézzel történő írásnak…
8 Ha pedig már az írásnál tartunk: így néz ki egy gyűrűs irattartóba történő írás, bal kézzel.
9 Ceruzahegyező – akárcsak a dugóhúzó esetében, ezt is fordítva, a kéz számára abnormális módon kell tekernünk, ha bal kézzel szeretnénk ceruzát hegyezni.

 

 

 

 

 

 

10 Merőkanál-probléma.
11 Mint oly sok más területen, a kártyajátékokban is némi hátránnyal indulnak a bal kezes emberek.
12 Végezetül pedig egy kis érdekesség, melyről a legtöbb balkezes ember könnyedén azonosítható: a kézzel írott pipájuk formájáról…

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?