Érdekes, Kreatív

20 dolog, amin gyakran elcsodálkoznak az Ázsiába érkező turisták

A világ egy gyönyörű, változatos hely, de kétség sem fér hozzá, hogy az ázsiai kontinensen egy kicsit még változatosabb, mint máshol. Templomok, ahol imádják a patkányokat? Vécékagylóban desszertet szolgáló éttermek? Átlátszó Coca Cola?! Cikkünkben most ilyen és ehhez hasonló ázsiai sajátosságokat gyűjtöttünk össze, melyekkel csak és kizárólag Ázsiában találkozhatnak a turisták.

 

 

 

1 Vannak napok, amikor egy kicsit mindannyian antiszociálisabbnak érezzük magunkat az átlagosnál, és szeretnénk elkerülni az emberekkel történő kapcsolatteremtést. A Szingapúrban létrehozott tüskés mellény elegáns megoldást jelenthet a problémánkra.
2 Japánban és Kínában Coca-Cola Clear néven kínált átlátszó kóla kapható.
3 Képzeld el, hogy egy ilyen irodaházba kell bejárnod dolgozni nap mint nap. Ez kínai Wujinban található Lotus Building.



;

4 Nagoro egy Japán szellemváros, ahol nem élnek emberek, csak és kizárólag egy idős japán hölgy, Ayano Tsukimi által készített babák találhatók.
5 Indiában sok állatot szentként kezelnek, például a patkányokat, amiket a Karni Mata templomban egyenesen imádnak az emberek.
6 Japánban annyira tisztelik a természetet, hogy ezt az állomást egy öreg fa köré építették, csakhogy ne kelljen kivágniuk.
7 A világ legbüdösebb gyümölcsének tartott durián Ázsia egyik jellegzetessége. Egyesek szerint a szaga olyan mint a rothadó zoknié, és az íze sem különb.


8 Ázsiában ötletes megoldást találtak a kókuszdiók kinyitására.
9 Az ázsiai Ikeákban teljesen természetes, hogy az emberek alszanak egy kellemeset a boltokban, hogy így próbálják ki a megvásárolni kívánt ágyakat.
10 Ebben a kínai étteremben egy apró vécében szolgálják fel a desszertet.

11 Ezek a „Szuperfa” névre keresztelt fa-szerű struktúrák nemcsak tisztítják a levegőt, de árnyékolóként is funkcionálnak a szingapúri Gardens by the Bay növénykertben, hogy a látogatóknak ne a tűző napon kelljen sétálniuk.
12 A Nattō (erjesztett szójabab) erőteljes íze és ragadós textúrája miatt az egyik legundorítóbb étel Japánban.
13 Mivel kevés benzinkút található az országban és azok is nagy távolságra egymástól, ezért Indonéziában és a Fülöp-szigeteken az idős hölgyek üdítős palackokba töltött üzemanyagot árulnak az útmenti standokon, csak úgy, mint nálunk például a málnát vagy a dinnyét a nyári szezonban.
14 Dél-Koreában a buszmegállók padjai télen fűtöttek.
15 A Dél-Koreában található Mr. Toilet House igyekszik felhívni az emberek figyelmét, hogy milyen alul értékelt a modern vécék kényelme az életünkben.
16 Mesterséges vízesés egy kínai felhőkarcolón. Csak a működéséhez szükséges energiaköltség ~100 dollár óránként.
17 Ázsiában a kerékpárok és robogók szállítási kapacitásának nincs felső határa.

 

 

 

 

 

 

18 A thaiföldi Bangkokban található Maeklong piac különlegessége, hogy egy forgalmas vasútvonal szeli ketté, így az árusoknak minden szerelvény érkezésekor „össze kell húzniuk” magukat.
19 A Ganguro, amely szó szerinti fordításban „fekete arcot” jelent, egy szélsőséges smink-divat Japánban, amikor is a lányok a felismerhetetlenségig elváltoztatják az arcukat.
20 A kínai plázákban ún. „férj-tárolók” találhatók. Ezek tulajdonképpen apró kapszulák, ahol a férjek videojátékozással és tévénézéssel üthetik el az időt, amíg a feleségük vásárol.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?