Életmód

Ha ez a 20 fotó szorongást vált ki belőled, akkor nagy valószínűséggel tripofóbiában szenvedsz

Kétség sem fér hozzá, hogy az egyik legerősebb érzelmi állapot a félelem. Egyes személyeknél pedig ez az érzés olyannyira elfajul, hogy valóságos fóbiává válik. Ez egyeseknél például klausztrofóbiát (zárt tértől való félelem), másoknál rovarfóbiát jelent, és bizony olyanok is vannak, akiknek a tripofóbiával kell megküzdeniük úgy, hogy talán még ők maguk sem sejtik, hogy ez egy valóban létező fóbia. Cikkünkben most 20 fotót gyűjtöttünk össze, melyek alapján azon nyomban egyértelművé válik, hogy Téged is érint-e ez a jelenség vagy sem.

 

 

 

 
 

1 A tripofóbia szinte még ropog, olyan friss: fogalmát 2005-ben alkották meg a görög lyuk (trypo) és a fóbia szavak összevonásából.
2 Az ebben szenvedő emberek állítják, hogy rettegnek a lyukaktól.
3 Neem, nem azért, mert félnek, hogy beleesnek mondjuk egy méretes gödörbe, vagy ilyesmi.

 

 

 

 

 

 

4 A tripofóbiás emberek egyszerűen rettegnek az olyan tárgyaktól, melyen apró lyukak találhatóak, mint például a méhkaptárok, hangyabolyok vagy akár a frissen hullott hó, melyet vízcseppek által mart lyukak tarkítanak.
5 Arnold Wilkins és Geoff Cole – akik az elsők közt vizsgálták ezt a fóbiát – azt állítják, hogy a szervezet által kiváltott reakció biológiai undoron alapul, nem pedig tanult, kulturális félelmen.
6 Ez a biológiai undor pedig többé-kevésbé mindannyiunkban jelen van, a kérdés már csak az, hogy kinél alakul át fóbiává és kinél nem.
7 Egy tripofóbiás ember tehát például biztos, hogy inkább kielőzné ezt a kamiont a dugóban.
8 Jegyzet tripofóbiásoknak: sose hagyjátok kint egy üvegtálat a kertben, mert ha belefészkelnek a darazsak, akkor ez történik.
9 Ne ijedj meg, ez csak egy megkelt pizzatészta.
10 Bárki is tervezte ezt a cipőt, nem a tripofóbiások voltak a célközönsége.

 

 

 


 

 

 

11 Érzel szorongást ennek az imádnivaló cicának a nyelve láttán?
12 Egy ilyen rántottának a látványa bármikor képes tönkretenni egy tripofóbiás ember reggelét.
13 Nyugalom, ezek csak lufik.
14 A fehér eper látványa meglehetősen sokkoló még azok számára is, akik egyébként mentesek a tripofóbia alól.
15 Bár már ki tudja…őszintén szólva én magam is rémesen undorodom ezektől a képektől, pedig úgy vágtam bele, hogy semmi közöm a tripofóbiához.
16 Ez az etióp kenyér pedig csak tovább rontja a helyzetet – a cikk végére, ha így folytatjuk, én is tripofóbiás leszek.
17 Soha ne adj ilyen virágot egy tripofóbiás barátodnak. (nekem se!!!)

 

 

 

 

 

 

18 A pipabékák a hátán hordják a tojásaikat. Elég nagy baj ez nekünk.
19 Ennyi lett volna igazából ez a tripofóbiát körültáncoló cikk. Az imént látott képek alapján valószínűleg sikerült eldöntened, hogy hatással van-e rád a jelenség vagy hidegen hagy. Ez a képen egyébként egy botanikuskert szuvenírboltjában kapható ajándék, egy bizonyos banksia nevű növény kiszárított virága.
20 Ha esetleg a képek alapján fontolóra vetted, hogy elhagyod a Föld bolygót, akkor mindenképpen szólj, mert veled megyek.

 

 

 

 

 

forrás

►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?