Állat

A világ 10 legaranyosabb állata, ami gond nélkül meg tudna ölni minket

Imádjuk őket, cukinak tartjuk őket és sok-sok lájkot nyomunk az interneten megosztott fotóikra anélkül, hogy akárcsak egyszer is megfordulna a fejünkben annak a gondolata, hogy a mérhetetlen cukiság mögött bizony gonosz kis szörnyetegek lakoznak, melyek akár az életünk kioltására is képesek. Az alábbi listán 10 olyan állatot gyűjtöttünk most össze, melyek az aranyos külsejük ellenére bármikor életveszélyes sérüléseket okozhatnak, ha nem vigyázunk.

 

 

 

10 Leopárdfóka

A lelkünk mélyéig hatoló nézésük miatt a fókákat sokszor kutyák vízi változataként asszociálják az emberek, de a valóságban sokkal veszélyesebbek és kiszámíthatatlanabbak, mint a négylábú barátaink. Az még csak hagyján, hogy a fókák kedvenc ételei a szegény pingvinek, de agresszív természetük miatt akkor sem riadnak vissza, ha egy emberrel találják magukat szemben. Ennek a szegény kislánynak is a saját bőrén kellett megtapasztalnia a fókák kiszámíthatatlanságát.

9 Panda

Magától értetődő, hogy mindannyian imádjuk ezeket a foltos cukiságokat. Olyan ártatlanoknak és tehetetleneknek tűnnek, hogy az évek során a béke és a kedvesség jelképévé váltak. Ettől függetlenül azonban jobban tesszük, ha nem kezdünk vadul simogatni vagy ölelgetni egy pandát, elvégre mégis csak egy medvéről beszélünk, és csak úgy, mint a kevésbé aranyos külsővel megáldott társai – ez is erőteljes pusztításra képes, ha veszélyben érzi magát vagy felingerlik. Ennek a fickónak majdnem az életébe került egy ilyen pandával történő találkozás.

8 Hattyú

A hattyúk napjainkban a romantika és az érzelgősség ikonikus jelképei, ám csak úgy mint a szerelem, néha ők is képesek fájdalmat okozni. De még milyet! Ezek az elsőre békésnek tűnő állatok ugyanis mindent megtesznek azért, hogy megvédjék magukat, ha pedig valaki felingerli őket, akkor semmivel sem lehet megnyugtatni. Kifejezetten bizalmatlan és agresszív állat, arról nem is beszélve, hogy csíp, mint a veszedelem.


7 Hangyász

Milyen kárt tehetne bennünk egy állat, ami hangyákkal táplálkozik – gondolhatnánk, a válasz pedig az, hogy igencsak nagyot. Bár szó mi szó, egy hangyász sosem zsákmányszerzés céljából támadna meg egy embert, de bizony, ha veszélyben érzi magát, akkor a félelmetes méretű és iszonyatosan éles karmai segítségével bizony életre szóló sebeket képes ejteni rajtunk, rosszabb esetben pedig…nos, abba inkább bele se menjünk.

6 Erszényes ördög

Az erszényes ördögről vagy közismertebb nevén tasmán ördögről valószínűleg mindannyiunk számára rögtön a tornádóként közlekedő, meglehetősen ügyetlen gyerekkori mesehősünk, Taz ugrik be elsőként. A valóságban azonban kevésbé bohókás állatról beszélünk, mely nem véletlenül kapta az „ördög” nevet. Ez az aprócska állat ugyanis döghússal táplálkozik, harapása pedig meglepően erőteljes, ami a kiszámíthatatlan természetével keveredve bizony komoly veszélyt jelent a gyanútlan emberek számára.

5 Elefánt

Annak ellenére, hogy az egyik legnagyobb és legerősebb állatok a Földön, az elefántokat mégis kedves és naiv teremtményeknek tartjuk. A valóságban azonban ez nem egészen így van: ha veszélyben érzik magukat, akkor bizony óriási pusztításra képesek, arról nem is beszélve, hogy hihetetlen intelligenciájuknak köszönhetően számos különböző módon képesek életveszélyes sérüléseket okozni számunkra.

4 Gömbhal

Cuki, aranyos, kicsit talán még vicces is…és hogy mi még? A Föld leghalálosabb hala. Valószínűleg Te is hallottál már a belőle készített Fugu névre keresztelt japán gasztronómiai ínyencségről, ami egy valóságos orosz rulett, ha ugyanis nem megfelelő képzettségű szakács készíti el ezt az ételt, és a hal testében lévő toxinok a vacsoraasztalra kerülnek, akkor egyből végez azokkal, akik esznek belőle.

3 Nyílméregbéka

Neve alapján valószínűleg kevesünknek jutna eszébe kézbe venni egy ilyen állatot, hiszen a nyíl és a méreg szó is eléggé baljóslatú, hát még így egymás után rakva. A béka viszonylatban egészen bájos és aranyos külsővel megáldott nyílméregbékákról azonban első ránézésre nem mondaná meg az ember, hogy a Föld egyik leghalálosabb élőlényét tartja a kezében. Egy aprócska arany nyílméregbéka mérge például akár 10 felnőtt emberrel is végezhet.

2 Delfin

Bár ez az információ sokakat sokkolhat, az igazság mégis az, hogy a tengerek ugráló kis bohócai nem is olyan ártatlanok, mint első ránézésre tűnnek. A palackorrú delfin különösen nem, ez az állat ugyanis minden különösebb ok nélkül képes rátámadni az emberre, magas intelligenciája segítségével pedig szinte már játékos módon képes végezni velünk a vízben.

1 Lajhármaki

Nézd ezt az ártatlan tekintetet! Gondolnád róla, hogy akár az életedet is képes lenne kioltani? Pedig így van! A törpe lajhármaki ugyanis egyike a föld kevés mérges emlősének, nem mellékesen pedig az egyetlen méreggel rendelkező főemlős. Mérge allergiás reakciót vált ki, ami halálos is lehet.

Ha megijed vagy dühös, akkor a törpe lajhármaki a feje fölé emeli a karját, és pofáját a hóna alá dugja. Ilyenkor a felkarján lévő mirigyben termelődő anyaggal keni be magát, illetve valószínűleg a szájába is juttat belőle. A mirigy váladéka a lajhármaki nyálával összekeveredve az emberre is veszélyes méreganyagot alkot.

Ha tehát biztosra akartok menni, és el akarjátok kerülni a bajt, ami a fentebb említett cuki külsejű állatokkal történő találkozás során érhet benneteket, akkor csak javasolni tudjuk, hogy inkább a nem kevésbé aranyos plüssjáték-változatukkal alakítsatok ki közelebbi barátságot.

forrás
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?