Érdekes

Íme 18 izgalmas tény a világ dolgairól, amiről eddig valószínűleg nem tudtál

”Az ember élete végéig tanul” – tartja a mondás, tehát mindenkit érhet meglepetés a világ dolgaival kapcsolatban, melyekről korábban nem hallott.

 

 
Néhány kevésbé ismert, de roppant izgalmas tényt gyűjtöttünk össze nektek a lehető legváltozatosabb témákban:

 

 

 

A gyémánt valódiságának vizsgálatára létezik egy nagyon egyszerű módszer, melyhez csak a leheletünkre van szükség: a hamis gyémántra lehelve ugyanis az bepárásodik, míg a valódi gyémánt átlátszó marad.
Az iPhone, a Rubik-kocka és a Harry Potter könyvek az emberiség történelmének legtöbbet eladott termékei.
A Mona Lisa éveken keresztül Bonaparte Napóleon hálószobájában csüngött a falon.

 

 

  

 

 

Az összes ismert érzékszervünkön túl létezik még egy kevésbé ismert emberi érzékszerv, a propriocepció. Ez a különböző testrészeink testhez viszonyított helyzetének érzékelésének képessége.
A brazíliai Rio Grande do Norte állam ugyan csak a brazil lakosság kevesebb, mint 5%-ának ad otthont, mégis innen kerül ki a brazil modellek több, mint 70%-a.
A banán azért görbe alakú, mert növekedés közben folyamatosan próbál a napfény felé kúszni.
A ‘Mayday’ egy vészjelzésre szolgáló nemzetközi kifejezés, melyet az S.O.S. helyett használnak a hang alapú (rádió) kommunikációkban.
Spanyolul az ‘esposas’ kifejezés egyformán jelent bilincset és feleséget.
 
A Twitter logójában látható madárnak van neve, Larry-nek hívják. Ezt a nevet a megalkotója adta neki a népszerű kosaras, Larry Bird után.

 

 
 

 

 

 

Nepál fennsíkjaiban olyan óriás méhek élnek, melyek testhossza a 3 centimétert is elérheti. Ezek a méhek olyan különleges mézet termelnek, melynek elfogyasztása hallucinációt okozhat.
Amikor lefogyunk vagy meghízunk nem veszítünk vagy termelünk zsírsejteket, pusztán a meglévő zsírsejtjeink változtatják a méretüket.
Albert Einstein utolsó szavai örökre ismeretlenek maradnak, mivel németül mondta őket az őt gondozó nővérnek, aki maga nem beszélt németül.
Az ember testében található mikroorganizmusok 99%-a teljesen ismeretlen a tudomány számára.
A vékony papírlapok okozta vágások fájdalmasabbak, mint a más éles tárgy okozta sebek, mivel itt legtöbbször nem keletkezik elegendő vér ahhoz, hogy ellepje a sebet, így a seb ki van téve a levegő irritálásának.

 
Egy forró fürdővel közel annyi kalóriát égethetünk el, mint félóra sétával.

 

 

 

 
 

 

 

 

Körülbelül 10 milliószor kellene kattintanunk az egerünkkel ahhoz, hogy az ujjunk mozgatása révén 1 kalóriát elégessünk.
A ,,nyers” vízből készült jégkocka befehéredik, míg az először megfőzött és utána lefagyasztott víz átlátszó marad.
Egy mai okostelefon éves töltésének díja (áramfogyasztás szempontból) kevesebb, mint 1 dollár, vagyis körülbelül 250 forint.

 

 

 

 

 

 

forrásVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?