Életmód

Így élnek a hajléktalanok, a világ 9 különböző országában!

Mindenki sajnálja a hajléktalanokat. Sajnos nálunk Magyarországon is sok ember él fedél nélkül. Egyes országokban a hajléktalanokat nagyon segítik, hogy talpra tudjanak állni. Nálunk is vannak jó kezdeményezések. Kicsit kutakodtunk az interneten, és összeállítottunk nektek egy listát, hogy hogyan élnek a hajléktalanok a világ 9 különböző országában.

 

 

 

1.Japán

Japánban a hajléktalanoknak van egy hitvallása. Nem lopnak és nem vitatkoznak a rendőrséggel. Ráadásul ritkán látni olyan hajléktalant, aki koldulással tartja fent magát. Nagyon sokan dolgoznak és ezzel keresik meg a pénzüket, de az éjszakákat kartondobozokban töltik.

2. Németország

Németországban minden hajléktalan részesül közétkeztetésben és engedélyezett nekik, hogy parkokban és a metróban aludjanak. Különleges kávézók és szálláshelyek épülnek, amiért csak néhány centet kell fizetniük. Németországban sok ember segíti a hajléktalanokat. Ételt vesznek nekik, vagy éppen szállást kínálnak fel nekik.

3. Izrael

Izraelben a kormány próbálja minél jobban segíteni a hajléktalanokat. Szociális munkások keresik fel őket, és ingyenes vagy nagyon olcsó szálláshelyeket kínálnak fel nekik.

4. Kína

Kínában is hasonló a gondolkodásmód mint Japánban. Azaz mindenki dolgozzon. Az állam minden lehetséges módon segíti őket, hogy munkát kapjanak, ételt és szállást.

5. USA

Amerikában nem nézik le a hajléktalanokat. Tisztelettel kezelik őket. Egy amerikai hajléktalan 1 200- 1 500 dollár munkanélküli segélyt kap.

6. Ausztrália

Ausztráliában nincs olyan szó, hogy hajléktalan. A legtöbb “hajléktalan” 19 év alatti. Létezik egy teljesen ingyenes hálózat a számukra, ahol ingyen kapnak fodrászt, ételt és szállást.

 

 

 

 

 

7. Marokkó

Marokkóban nem olyan rózsás a hajléktalanok élete mint a fejlettebb országokban. A hajléktalanok nagy része gyerek, akik az utcán élik le az egész életüket. Sokszor azért kerülnek utcára gyerekek, mert nem pénz a családban, hogy mindenki ételt kapjon.

8. Oroszország.

Oroszországban a hajléktalanok 75%-a, 20-25 év közötti munkaképes fiatal. Az állam viszont nem tartja fontosnak a támogatásukat. Nincsen semmilyen kedvezmény a számukra.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?