Életmód

5 frappáns válasz, ha az ünnepeken nyaggat a rokonság, miért vagy szingli

Ha már előre rettegsz Magdi nagynénéd vagy Gyuri unokatesód beszólásaitól, íme 5 tipp, hogy… szóval befogják.

 

 

A Nagy Családi Összejöveteleknek megvan a maga varázsa, kivéve, ha épp szingli vagy. Mert a töltött káposzta és a bejgli mellett tuti, hogy ez a téma is terítékre kerül. Érdekes, a fiúkat kevésbé oltogatják ezzel, hiszen “te még bőven ráérsz, kisfiam”, “minél később nősülsz meg, annál jobb.” Viszont mi, lányok! Egyfolytában az orrunk alá dörgölik, hogy miért nem “keltünk még el”. Nos, ha jön a kikerülhetetlen, kínos kérdés, íme öt rafinált visszavágás, mivel kihátrálhatsz a szituból.

#1 A nagy klasszikus: Bridget Jones

Talán kicsit elcsépelt, de garantáltan hatásos. Mondd azt, amit a világ leghíresebb szinglije válaszolt a csupa házaspárból álló vendégseregnek, akik pofátlanul azt firtatták, miért van mostanában annyi fiatal nő egyedül: “Talán az sem segít, hogy a ruhánk alatt a testünket tetőtől-talpig kelések borítják.”

#2 A fordított pszichológia

Ha a kedves nagybácsi vagy keresztanya neked szögezi a kérdést: “Na, hogyhogy nem találtad még meg az igazit?” Nézz rájuk érdeklődő, hatalmasra kerekített szemekkel, és kérdezz vissza: “Tényleg, szerinted miért? Tudnál tanácsot adni, hogy mit tegyek?” Innentől kezdve a legrosszabb, amit történhet, hogy ad néhány tanácsot – akár egy-két használhatót is…

#3 A panaszáradat

Kell hozzá némi színésznői képesség meg beszélőke, na de mi az neked! Kezdj bele egy végtelen, aprólékosan részletezett, szipogós sztoriba a legutóbbi szakításodról, az exed “bűneiről” és a világ igazságtalanságáról. Tegyél róla, hogy BIZTOSAN mindenkinek az agyára menj a nyavalygásoddal. Többet nem fognak kérdezősködni, még húsvétkor sem.

 

 

 

 

 

 

 

 

#4 A Nagy Sóhaj

Ehhez nem kell sok. Ha megkérdezik, miért vagy egyedül, sóhajts egy óriásit, és mélabúsan jelentsd ki: “PONT ezen agyalok én is.” Sakk-matt. Erre mit lehet mondani?

#5 A “Face-To-Pofa” taktika

Vagyis az őszinteség. Ha jó fejek a rokonaid (mondjuk akkor békén hagynának ezzel, de egye fene, végül is érthető, hogy boldognak szeretnének látni), mondd meg tök őszintén, amit gondolsz. Mit szólsz ehhez: “Mert nem akarok szar kapcsolatban élni, ezért kivárom azt, aki tényleg megbecsül és boldoggá tesz, és én is őt. Addig meg élvezem az életet, elvagyok a barátaimmal, és nem görcsölök semmin.”

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?