Érdekes

Teszteld le, mennyire gondolkodsz logikusan: ki fog meghalni a képen?

Az elmúlt hetekben futótűzként terjedt el az interneten a ,,ki fog meghalni” névre keresztelt logikai játék, mely voltaképpen egy precízen összerakott fejtörő, amin egy legördülő kör-alakzat útját kell megjósolni a képen látható paraméterek segítségével, és egyúttal kitalálni, hogy vajon kit is fog megölni a legurulásával. Mi most nem csak eláruljuk a megfejtést, de egy rövid animáció segítségével szemléltetjük is a golyó útját…

 

 

 

Íme az ominózus ábra, melyen öt különféle embert láthatunk, különféle pózokban. Ő közülük kellene kitalálni, hogy vajon ki az, akit valamilyen úton-módon megöl majd a leguruló (egy oldalt lyukas) kör alakzat. Gondold végig alaposan, majd ha már fejben megvan, hogy szerinted kik fognak meghalni és kik fogják túlélni, akkor kattints a következő oldalra, ahol eláruljuk és szemléltetjük a helyes megfejtést.

A megfejtés valójában egyszerű, hiszen habár elsőre arra gyanakodhatunk, hogy a lyukas kör a ,,D” jelű emberkénket életben hagyja, a segédvonalak segítségével valójában könnyedén kimérhető, hogy összelapítja. Hasonló sors vár a ,,C” betűvel jelzett karakterünkre is, akit a szöges aljú libikóka fog elintézni, illetve a ,,B” jelű karakterre is, akit pedig a libikóka miatt felpattanó és odébb guruló kör fog kivégezni. Egy szó, mint száz, a képen mindösszesen az ,,A” betűvel jelzett karakter és az ,,E” betűvel jelzett “gyilkos” képes túlélni a legördülő kör-alakzat vérontását…?


forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?