Érdekes, Külföld

16 kijózanító fotó, ami bemutatja Kína rejtett oldalát!

Kína a világ egyik legnagyobb országa, ám igazából mégis keveset tudunk róla. Persze rengeteg cikk van róla az interneten, hogy mennyire szép ország, és a tévében is sokat hallhatunk a gazdaságáról, de arról már szinte egyáltalán nem esik szó, hogy mekkora a nyomor és a szenvedés a kirakat mögött.

 

 

 

Egy Lu Guang nevezetű fotós elhatározta, hogy a megszokottól eltérően azt az oldalát fogja megmutatni Kínának, amire egyáltalán nem lehetnek büszkék. A képei futótűzként kezdtek el terjedni, ám ezután történt valami. A férfi felesége állítólag semmit nem tud a férje hollétéről november 3-a óta.

93489465-1.jpg

A legutolsó információ, amit tud róla, hogy október 23-án elment Ürümcsibe, Hszincsiang-Ujgur tartomány székhelyére. Ott részt vett egy fotós rendezvényen, majd Szecsuanba ment egy jótékonysági eseményre, és hogy találkozzon egy jóbarátjával, Mr. Chen-nel. Ám a barátja már sehogy sem tudta őt elérni.

93489465-2.jpg

Mr. Chen felkereste fotós barátja feleségét, hogy tud-e valamit róla, de ő sem tudott bővebb információval szolgálni. A feleségnek, Xu-nak sikerült felvennie a kapcsolatot annak az embernek a feleségével, aki meghívta férjét Hszincsiang-Ujgurba. Ő annyit tudott, hogy férjét és egy társát a nemzetközi biztonsági szolgálat emberei elvitték Csöcsiangba.

93489465-3.jpg

A feleség ekkor már több mint 20 napja nem tudott semmit a férjéről.



„Én vagyok a legközelebbi családtagja és mégsem tudtam arról, hogy letartóztatták. Többször próbáltam felvenni a kapcsolatot az ottani rendőrséggel, de így sem tudtam meg többet. Jövőhéten lesz a 20. házassági évfordulónk és együtt szerettük volna megünnepelni. Remélem nemsokára biztonságban hazaér.” – nyialtkozta az asszony.

93489465-5.jpg

A BBC információi szerint Hszincsiang-Ujgur tartományban nagyon szigorú szabályozások vannak és rengeteg a biztonsági ellenőrzés. Lu meg szerette volna mutatni az ujgur muszlim közösség növekvő szélsőségességét, de köztudott, hogy a kormányt nagyon érzékenyen érintik a kritikák, ezért nem egyszer fordult már elő, hogy nem engedtek a területre újságírókat mert féltek, hogy negatív színben tüntetnék fel Kínát.

93489465-6.jpg



„Kína egyes tartományaiban nem tudhatod, hogy mi miatt kerülhetsz bajba, ugyanis nincsenek írásba foglalva a szabályok.” – mondta a fotós egy korábbi interjú során.

93489465-4.jpg

Ha hiszed, ha nem gyermekek is élnek az ipari jellegű negyedekben, ahol nagy a víz és a levegőszennyezettség. Ez annak köszönhető, hogy Kína a világ második legnagyobb gazdasága, így rengeteg energiát fogyaszt el a mindennapi termelések során.

93489465-7.jpg

2010. július 16-án a Newport Oil Wharf vállalat egyik vezetéke felrobbant, aminek következtében rengeteg olaj ömlött a tengerbe. Megkérték a környező halászhajók kapitányait, hogy segítsenek megtisztítani a vizet az olajszennyeződéstől.

93489465-8.jpg

A Laseng-templomnak több mint 200 éves történelme van, ami magába foglalja a mongol gyógyszerek tanulmányozását is. De mivel a környező gyárak súlyos szennyezettséget okoztak, ezért csak kevés zarándok jár már arra fele.

93489465-9.jpg

Sok gyár elköltözött az ország keleti részéből a nyugati területekre, mert az alkalmazottak napi rendszerességgel dolgoztak a porban, ami nagyon egészségtelen volt számukra.

93489465-10.jpg

Egy acélgyár feldolgozatlan ipari szennyvizet tölt a gödörbe.

93489465-11.jpg

Ezeken a területeken elviselhetetlen szag terjeng, amit hosszútávon képtelenség elviselni.

93489465-12.jpg

Ilyen körülmények uralkodnak a Yanwei Port nevű kémiai ipari parkban, ami Lianyungang városában található. Mindez azért, mert rengeteg szennyvíz kerül erre a területre, ami tovább súlyosbítja a helyzetet.

93489465-13.jpg

 

 

 

 

 

 

Kuangtung tartományban a farmergyári alkalmazottak minden egyes reggel új maszkot kapnak, amiben aztán egész nap dolgoznak.

93489465-14.jpg

Rengeteg család van, akik szinte már minden tulajdonukat eladták, hogy fizetni tudják a megbetegedett családtagok gyógykezeléseit.

93489465-15.jpg

Ez a fiatal nő a lehelletével melegíti a kezeit, mert még arra sincs pénze, hogy egy egyszerű kesztyűt vegyen magának. Bár rendszeresen kétkezi munkát végez, ő is minden pénzét a családjának adja, hogy segítsen rajtuk.

93489465-16.jpg

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?