Belföld, Szórakozás

Az ország leglazább édesapja megírta minden idők legjobb szülői igazolását

Békés megyében él az ország leglazább apukája, ez már biztos. És hogy miért is? Mert ilyen szülői igazolást se gyakran olvasni.

 

 

– Mi volt az apropója az igazolásnak?
– A történet röviden. 22-én, ugye, Depeche Mode koncert volt Pesten. Amikor elindultunk, még nem volt jegyünk, mire odaértünk lett, ráadásul nem is akármilyen, de ez másik sztori. Szóval, a koncert és az afterparti lement, mi az első vonattal hazajöttünk, és így elég fáradtan kellet volna a fiamnak iskolába mennie.

– Elfogadták-e az igazolást az iskolában? Volt-e esetleg az osztályfőnöknek valami hozzáfűznivalója?
– Az igazolás megíródott. Az osztályfőnök teljesen pozitívan állt hozzá, hiszen szülői igazolásról beszélünk. Ráadásul nem fikció, hanem valóság. Az osztályfőnöknek csak annyi hozzáfűznivalója volt, hogy csak azt furcsállja, a mostani középiskolások nem Depeche Mode koncertre szoktak járni.

 

 

 

 

 

 

 

– Ön, mint tanár találkozott-e már hasonló igazolással?
– Tanárként a legritkább esetben találkozom “kiemelkedő” igazolásokkal, általában sablonosokat olvasok, nyilván teljesen elfogadhatóakat. Betegség, családi program, ezek és így a leggyakrabbak. Nyilván pedagógusként nem firtatom a szülői igazolás tartalmát, egyedül annak meglétével, darabszámával kell foglalkozzak.

– Hogy tetszett a koncert a gyermekének és Önnek?
– A koncert kiváló volt, miután 1985 óta minden magyar koncertre elmentem. A gyereknek – aki 17 éves fiú és egy csabai középiskolába jár – ez volt az első DM-koncertje, de tetszett neki, bár elmondása alapján ő a régi számaikat jobban kedveli. Pont, mint az apja.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?