Érdekes, Étel/Recept

9 mindennapi étel, amelyet helytelenül mosunk meg!

Azok az emberek, akik odafigyelnek az egészségükre, tudják, hogy rendkívül fontos az élelmiszertermékek mosása. A folyamat nagyon egyszerűnek tűnik: egyszerűen csak meg kell nyitni a csapot, és meg kell mosni az ételeidet. De van néhány különbség, amikre fontos, hogy emlékezz.

 

 

 

Összegyűjtöttünk néhány szokásos terméket, amelyeket mindannyian rosszul mosunk meg.

 

Fagyasztott gyümölcsök és zöldségek

A fagyasztott zöldségek valóban megkönnyítik az életünket: csak tedd őket a serpenyőbe, és főzd meg. De tudnod kell, hogy a fagyasztás előtt a zöldségeket vízzel mossák meg. Ezért sok ember nem mossa meg a fagyasztott termékeket, mielőtt felhasználná őket, és ez rendben is van, ha magas hőmérsékleten főzik meg. De ha jobban kedveled az al dente zöldségeket, akkor alaposan meg kell mosni és ugyanúgy kell főzni őket, mint a friss zöldségeket, hogy megszabadulj a piszoktól és a baktériumoktól.

Rizs

Mindenféle rizst 3-4 alkalommal át kell öblíteni a főzés előtt (különösen a hosszú szemű rizst). A fő rejtett veszély nem a por, hanem a rizs keményítőtartalma. Ez a keményítő okozza, hogy a rizs összetapadjon, és nem túl étvágygerjesztőn fog kinézni. Javasolt továbbá más keményítőtartalmú gabonák, mint a kukorica vagy a búzaszemek öblítése is, amíg a víz nem lesz tiszta.

Kagylók és osztriga

Minden tengeri héjas terméket alaposan meg kell mosni, még akkor is, ha fagyasztott termékeket vásárolsz, mivel tele lehetnek homokkal és piszokkal. Ellenkező esetben azt az összes „szemetet” meg fogod enni. Nem gondoljuk, hogy a homokot fűszerként szeretnéd használni!

 

 

 

 




 

 

 

 

Tej és tejtermékek

Ajánlatos a tej, a joghurt és más folyékony termékek csomagolását felbontás előtt megmosni. Ezernyi vevő érinti meg ezeket a csomagokat, felveszi őket, és elolvassa a címkén lévő információkat. Amint kinyitjuk a palackot, az olyan emberekből származó baktériumok, akik korábban megfogták a tartályt, könnyen bejuthatnak a belsejébe.

Hal

Nem kell megmosnod a nyers halat, hacsak nem nyersen eszed. A magas hőmérséklet megöli az összes baktériumot, és ha a nyers halakat öblítjük, akkor fennáll a veszélye annak, hogy a baktériumok elterjednek a konyhában. Ne felejtsd el, hogy a vágás után mosd meg a kezed, a vágódeszkát és a kést.

Fejes káposzta

Nem számít, milyen típusú káposzta, alaposan meg kell mosni. Ha karfiolt készülsz főzni, ami valójában ugyanúgy a káposztafélék családjába tartozik, meg kell tisztítanod az összes mélyedését és darabjaira kell szedned. Ha vörös vagy fehér káposztát szeretnél főzni, akkor el kell távolítanod a felső 2 réteget, mert azok rejtik a szennyeződést és a port. Hogy megszabadulj a rovaroktól és a baktériumoktól, helyezd a káposztát vízzel teli mosogatóba, adj hozzá némi ecetet, és hagyd néhány percig. Ezután öblítsd le a káposztát tiszta vízzel.

Fém dobozos italok

A fém dobozos italok hasznosak a forró nyári napokon: a fémdoboz az italt hidegen tartja, és még finomabbá teszi. De ne igyál bele egy dobozos üdítőbe anélkül, hogy először lemosnád, vagy legalább letörölnéd a tetejét. Tudod, hogy minden dobozt általában poros teherautókban szállítanak, és az emberek az üzletekben mindig megérintik őket. Egyébként, ha van rá lehetőséged, öntsd a doboz tartalmát pohárba.

 

 

 




 

 

Saláta

Minden zöldféle rendkívül ízletes és egészséges. De a saláta elkészítésekor ne felejtsd el leöblíteni. Ahhoz, hogy megszabadulj a leveleken lévő homoktól vagy szennyeződésektől, szét kell tépkedni a fejes saláta a saját két kezeddel, és hagyd tiszta hideg vízben néhány percig. Ezután vedd ki a salátát, tedd bele egy szűrőedénybe vagy egy tiszta konyharuhára, és hagyd megszáradni. Bravó, mostmár eheted a salátádat!

Alma

A legegészségesebb gyümölcsök az olyan fiatal gyümölcsök, amelyeket nem vetnek alá semmilyen különleges kezelésnek. Ha például télen szeretnél enni egy almát, akkor meg kell mosnod. Tanulmányok azt mutatják, hogy ha 12 percig szódabikarbónás vízben áztatod a gyümölcsöket, akkor a vegyi anyagok többsége kimosódik.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?