Érdekes

9 tény, amely bizonyítja, hogy még a királynőnek is vannak furcsa szokásai

Néha más emberek szokásai és cselekedetei megmosolyogtatnak minket, és arra gondolhatunk, milyen furcsa ez a személy valószínűleg. De ezeknek a kis idioszinkráziáknak (a normálistól eltérő sajátosság) köszönhetően mindannyian különbözőek, egyediek és viccesek vagyunk. II. Erzsébet királynő sem kivétel. Neki is van néhány furcsa szokása.

 

 

 

 




Néhány furcsa tényt gyűjtöttünk össze a királynővel kapcsolatban. Néhány szokásának van logikus magyarázata, míg mások csak egy bájos emberré teszik, saját ismertetőjelekkel.

1. Soha nem utazik saját személyes vércsomagja nélkül.

A királynő orvosa mindig az utazása során őt kísérő emberek között van. Az orvos felelős azért, hogy ismerje az összes közeli kórház elhelyezkedését a meglátogatott városokban. Ugyancsak hordoznia kell egy terjedelmes orvosi táskát, amely mobil defibrillátort és sürgősségi gyógyszereket tartalmaz.

Eltekintve ezektől, az orvosnál mindig ott van Erzsébet királyné személyes vércsomagja is, amelyet szükség esetén transzfúzióra használhatnak.

2. Tiltja a nyitott ablakokat.

Természetesen nem mindegyiket, csak bizonyos ablakokat a Buckingham-palotában. A lényeg az, hogy az épületnek tökéletesen kell kívülről kinéznie. A homlokzati oldalon lévő nyitott ablakok tönkretehetik a látványt. Ezért van az, hogy az ablakok csak egy bizonyos órában nyithatók ki.

A Daily Mirror újságírója, Paul Burrell, írt róla a cikkeiben. Hamis dokumentumok felhasználásával elintézte, hogy a palotában komornyikként alkalmazzák, amely lehetőséget adott neki arra, hogy egy cikket írjon a királyi család magánéletéről. Ebből 2003-ban bírósági ügy lett, amikor a Daily Mirror-t azzal vádolták, hogy megsértette a királyi család magánéletét.

 

 

 




 

 

 

3. Gyűlöli a jégkockákat.

Erzsébet királynő utálja a jégkockák hangját a poharában. Ugyanakkor a jéggolyók hangját sokkal dallamosabbnak találja, így ezt használja az italok hűtéséhez.

Azt mondják, hogy Philip herceg volt az, aki feltalált egy olyan különleges gépet kimondottan a felesége számára, amely gömbölyű jeget készít.

4. Egy hordozható kampót hord a táskájában.

Nem találnál szokásos dolgokat, mint pénz vagy pénztárca a királynő táskájában, de biztosan találnál egy furcsa tárgyat benne. Ki tudod találni, hogy mire való?

Kiderült, hogy a királyné ezt a kampót az asztalok alá helyezi, hogy erre akassza fel a táskáját. Ez azért fontos, mert jelzéseket küld az inasaiak a táskájával. Például, ha a táska a padlón van, ez azt jelzi, hogy II. Erzsébet királynő távozni akar. De a kampón lógó táska nem jelent semmit, a királynő csak úgy érzi, így kényelmesebb.

5. Nem szereti a szakállat és a csokornyakkendőt.

Úgy gondolod, hogy a szakáll és a bajusz férfias? Nos, II. Erzsébet királynő irritálónak találja őket. Ezért vannak a közvetlen közelében lévő férfiak mindig frissen borotválva. Az egyetlen kivétel ez alól a kedvenc unokája, Harry herceg, bár korábban ezen is megpróbált változtatni.

A királynő nem szereti a mellényeket és a csokornyakkendőket sem, bár nem mindegyiket, csak a hamis csokornyakkendőt, másodpercek alatt képes észrevenni.

 

 

 




 

 

 

6. Számozva van az összes ruhája.

Minden királynői ruhában van egy szám és egy bejegyzés egy különleges naplóban, amely megmondja, hol és mikor viselte ezt a bizonyos ruhát. Mivel a királynő az élénk színeket és a klasszikus stílust kedveli a ruházatában, a ruhák könnyen összekeverhetők. És nem helyénvaló, hogy ugyanabban a ruhában vagy ugyanabban a színben jelenjen meg kétszer egymás után.

7. Soha nem eszik levest és burgonyát.

Természetesen ezeket az ételeket is felszolgálják a Buckingham-palotában, de amikor a királyné egyedül vacsorázik, senki sem merne neki levest hozni. Ami a burgonyát illeti, nem az, hogy nem szereti, csak kerülni akarja a keményítőt az étrendjében.

8. Szereti a málnát, de nyilvánosan soha nem fogyasztja.

A málna a királyné egyik kedvenc gyümölcse, de nem tudja nyilvánosan enni, mert a magok beragadhatnak a fogai közé, ami elfogadhatatlan. A szeder is tilos a hivatalos fogadásokon, az uborkából és a paradicsomból pedig minden magot el kell távolítani.

 

 




 

 

9. Van egy különleges alkalmazottja, aki betöri a cipőit.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?