Belföld, Hírek

Az Orbán-kormány bukása

Függetlenül attól, hogy egyetért-e a tevékenységével, nyilván sokakat foglalkoztat, milyen is lesz az Orbán-rendszer bukása. (Mert azt még talán a legelvakultabb Fidesz-hívők sem gondolják, hogy a NER lesz a történelemben az első rezsim, amely örök időkre a nép nyakán marad).

 

 

Na de mégis? Herczeg Zoltán például nem tudja elképzelni, hogy a miniszterelnök önként megváljon a hatalmától. „Ha nagy szar kerül a palacsintába, akkor itt az egész Fidesz-vezérkar egy órán belül el fog tűnni az országból és soha többé nem látjuk őket” – fejtette ki egy korábbi nyilatkozatában.

Az biztos, hogy a divattervező nincs egyedül a véleményével, mi szerint, ha a manapság még hobbiból repülgető Orbán Viktor, illetve a fideszes elit egyszer valóban repülni kényszerül, ugyanúgy járhatnak, mint egy másik Viktor, a Janukovics utónevű ukrán államfő 2014-ben, aki az arany vécékeféjét is hátrahagyva egészen Moszkváig menekült a népharag elől.

 

 

 

 

Más kérdés, hogy a 2010 óta mesésen meggazdagodó fideszes elit, élén Mészáros Lőrinccel, aki a hírek szerint már az ország egyik legnagyobb munkaadójává is előlépett az általa birtokolt cégháló révén, alighanem eggyel okosabb az ukránok ex-elnökénél, ezért nem aranyozott változatban halmoznak fel mindent, ami az átlagember számára fröccsöntött műanyagból is megfelel.

Persze vettek pár luxuslakást a mi pénzünkből, de ez elenyésző kiadás ahhoz képest, és Orbán Viktor is legfeljebb a vasbetonba öntött százmilliárdokat sajnálhatja majd egy kicsit. Ráadásul a stadionokat sem a saját pénzéből építtette, szóval valószínűleg az üresen kongó arénák hiányát is ki fogja bírni sírás nélkül a mi drága miniszterelnökünk, már ha egyszer el kell hagynia a süllyedő gyorsnaszádot.

Egy biztos: a Fidesz még a távozásból is képes busás hasznot húzni – magának. Itt van például Kecsmár Krisztián, aki egy szerény, több mint 5 millió forintos bánatpénzzel hagyta el hivatalát a minap. Ha az Igazságügyi Minisztérium nemzetközi együttműködéséért felelős államtitkára is egy középkategóriás Skoda árával léphet le, el lehet képzelni, mi maradna a tápláléklánc csúcsán csücsülő fideszeseknél.

 

 

 

Ha nem is aranyban, de egy minden másra jó, aranyat érő bankkártyán.

 

 

 

forrás: sztarklikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?