Életmód

11 fontos étkezési illemszabály, amit sajnos nagyon kevesen ismernek

Az étkezés mindennapjaink fontos részét képezi, azonban a mai rohanó világban egyre kevesebbszer fordul elő, hogy nyugodtan, az asztalnál ülve, a családdal együtt reggelizzünk, ebédeljünk, vacsorázzunk. Habár hétvégente általában összegyűlik a család, az okostelefonok korában, és egy olyan világban, ahol a számtalan ismerőssel programok végtelen során vehetünk részt, azon kapjuk magunkat, hogy kapkodunk és nem is figyelünk igazán arra, hogyan viselkedünk az asztalnál.

 

 

 

 




Összegyűjtöttünk  11 alapvető illemszabályt, amelyeket mindenkinek ismernie kéne, nem csak néhányat közülük. Ritkaságszámba megy, ha valaki mindet betartja.  Pedig nemrég ez még természetesnek számított…

 

A telefonnyomkodás étkezés közben rendkívül illetlen dolog, emellett higiéniai szempontból is aggályos. Amíg az asztalnál ülünk, tegyük a zsebünkbe, de legalábbis az asztalra, ha halaszthatatlan hívást vagy üzenetet várunk.

Sose együnk először, ha házigazdák vagyunk. Ha késnek a vendégek, legyünk mi az udvariasabbak, vendéglátóként nem illik korábban belekezdeni az étkezésbe.

 

 

 

 




 

 

 

Gondoljunk a többiekre is. Attól még, hogy az egyik fogás a személyes kedvencünk, az még nem jogosít fel arra, hogy befaljuk azt mások elől.

Ha épp nem eszünk, tegyük az evőeszközöket a tányérra és semmiképpen se hadonásszunk velük, ez ugyanis illetlenség.

 

 

 

 

 

 

 

Evés közben a kenyeret törjük, ne pedig harapjuk!

Nem véletlenül hoznak a teánk/kávénk alá tányért. A szemetet, csomagolásokat erre helyezzük el.

Az éttermekben gyakori, hogy egy asztalra csak egy só és borsszóró kapunk, amelyet lehet, hogy pont mellénk tesz le a pincér. Ez még nem jelenti azt, hogy ki szabad sajátítani, sőt, illik magunktól továbbadni őket, mielőtt más elkérné tőlünk.

 

 

 

 




 

 

 

Koccintáskor egymás szemébe illik nézni!!!

Ami nem illik az asztalhoz, az ne is kerüljön oda. Ha mindenképp halaszthatatlan dolgunk akad, inkább menjünk ki a mosdóba.

Végül a legfontosabb:

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?